ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίνα: Μέσα στον λυρικό εορτασμό για τα 90 χρόνια του Λαϊκού Απευλευθερωτικού Στρατού

Κίνα: Μέσα στον λυρικό εορτασμό για τα 90 χρόνια του Λαϊκού Απευλευθερωτικού Στρατού

Με αφορμή την εθνική επέτειο των 90 χρόνων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) της Κίνας η folk όπερα Jinsha River ανεβαίνει με κάθε επισημότητα στο Εθνικό Κέντρο Λυρικών Τεχνών (NCPA) της Κίνας από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Το λιμπρέτο εξιστορεί τις περιπέτειες του συγγραφέα Chen Jing με τον συνθέτη Lei Lei να ντύνει μουσικά τη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου στη σκηνή.

"Μετά από πολύ σκέψη αποφασίσαμε να φέρουμε στο σανίδι το μυθιστόρημα του jing. Αυτό είναι το δικό μας δώρο στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό που φέτος γιορτάζει 90 χρόνια" είπε ο αντιπρόεδρος του πολιτιστικού ιδρύματος Zhao Tiechun.

Πααράλληλα το Πολεμικό Μουσείο της Επανάστασης του Κινεζικού Λαού στο Πεκίνο εγκανίασε μία μεγάλη έκθεση για την επέτειο που γιορτάζεται την 1η Αυγούστου. Η έκθεση, η οποία αναπαριστά μεγάλες μάχες του PLA, γεγονότα και ιστορικά επιτεύγματα, περιλαμβάνει επίσης σύγχρονα μοντέλα του στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ εκτίθενται πάνω από 1.000 φωτογραφίες, 1.300 κειμήλια και άλλα αντικείμενα.

"Το μουσείο αναμένεται να δεχτεί πάνω από 60.000 τουρίστες από την Πέμπτη, που ανοίγει τις πύλες του στους μεμονωμένους επισκέπτες αντί για οργανωμένα γκρουπ", δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο Λούο Τσιπίνγκ, υπάλληλος του μουσείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ