ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέσα στα υπνοδωμάτια των millennials του κόσμου τα όνειρα «μεγαλώνουν»

Μέσα στα υπνοδωμάτια των millennials του κόσμου τα όνειρα «μεγαλώνουν»

Είναι βέβαιο ότι ο Νοτιοαφρικανός φωτογράφος John Thackwray δεν περνάει και πολλές ώρες στο υπνοδωμάτιό του. Ο ίδιος προτιμάει να τρυπώνει στις κρεβατοκάμαρες άλλων.

Από το 2010, o Thackwray oργώνει τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη, φωτογραφίζοντας κρεβατοκάμαρες άλλων. Η ιδέα για το "My Room Project" είναι απλή. "Να φωτογραφίζεις νεαρές γυναίκες και άντρες, που γεννήθηκαν τις δεκαετίες του 1980 και 1990, εκεί που κοιμούνται, και να τους παίρνεις συνεντεύξεις για το lifestyle τους, την εκπαίδευσή τους, τη θρησκεία τους, για τοπικά θέματα ή για τον έρωτα" εξηγεί ο ίδιος , εξηγεί ο ίδιος στον δικτυακό του τόπο.

Ξεκινώντας απαθανατίζοντας δωμάτια φίλων του, ο Thackwray και η φωτογραφική μηχανή του ταξίδεψαν σε 55 χώρες και μέχρι σήμερα έχουν απαθανατίσει 1.000 (προς το παρόν) πορτρέτα νέων που προσφέρθηκαν να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν στον πλέον ιδιωτικό χώρο τους, την κρεβατοκάμαρά τους.

Κάπως έτσι οι λήψεις του μας βάζουν στο υπνοδωμάτιο της 29χρονης Ελαχέ, ζωγράφου στην Τεχεράνη, της Καμίλ στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, της Γκιουλέ στην Κωνσταντινούπολη, του 30χρονου καλλιτέχνη Ζοζέφ στο Παρίσι, της 24χρονης Αντρέα, πολιτικού μηχανικού στο Βουκουρέστι, του 18χρονου Ζαλάι που ακόμα πάει λύκειο στο Ζαμπίλ στο Καζακστάν, του 22χρονου πολεμιστή (ναι, πολεμιστή!) Εζέκιελ στην Μανιάτα στην Κένια, της 27χρονης νηπιαγωγού Σαμπρίνα στην Βηρυτό, του 18χρονου μαθητή παραδοσιακής ιατρικής Μοχάμεντ στην Αγία Αικατερίνη στην Αίγυπτο, της 22χρονης πωλήτριας Γουάν στο Ντάλι στην Κίνα, του 22χρονου Πέμα, δόκιμου σε βουδιστικό μοναστήρι στην Κατμαντού στο Νεπάλ, της 22χρονης φοιτήτριας αρχιτεκτονικής Μάγια στο Βερολίνο, της 25χρονης μηχανικού πληροφορικής Ριόκο στο Τόκιο...

Τόσοι νέοι, τόσοι κόσμοι, τόσα όνειρα που θέλουν να γίνουν αλήθειες. Το project θα εκδοθεί σε λεύκωμα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ