ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στέγη: σχολικός χορός σε Χανιά & Αθήνα με τις ευχές της Battery Dance Company

Στέγη: σχολικός χορός σε Χανιά & Αθήνα με τις ευχές της Battery Dance Company

"Το Dancing to Connect δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ χορού για εφήβους· είναι ένας θεσμός τον οποίο συνέλαβε και θεμελίωσε η ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, που φέρνει κοντά νέους ανθρώπους για να μάθουν τι είναι σύγχρονος χορός, πώς να απελευθερώνουν το δυναμικό και τη φαντασία τους και, πάνω από όλα, πώς να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά" σημειώνει το δελτίο τύπου της Στέγης που επενδύει στη δυναμική της νέας γενιάς.

Ανάμεσα σε 54 χώρες όλου του κόσμου, η Στέγη παίρνει τη σκυτάλη και για έκτη χρονιά συναντά τους μαθητές μέσα στα σχολεία τους.

Μετά την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και την Κομοτηνή, τώρα μπαίνουν και τα Χανιά στον χορό μαζί με πέντε σχολεία της Αθήνας. Mαθητές από τα 1ο Γυμνάσιο Χανίων, Γυμνάσιο Βρυσών, Γυμνάσιο & ΓΕΛ Βουκολιών, Γενικό Λύκειο Σούδας, 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Χανίων και 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, 2ο Γυμνάσιο Περάματος, 27ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, Γενικό Λύκειο Μάνδρας, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου από την Αθήνα ενώνουν την ενέργεια τους στη σκηνή.

Η τάξη, το γυμναστήριο, το προαύλιο, ακόμα και οι διάδρομοι του σχολείου μεταμορφώνονται σε χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρόβας. Στο τέλος του προγράμματος οι χορογραφίες παρουσιάζονται πρώτα στην πόλη επιλογής κι έπειτα σε μια κοινή παράσταση με όλα τα σχολεία στις 11 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, που περιμένει να ταρακουνηθεί.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, Δήμο Αποκόρωνα, Δήμο Πλατανιά, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων η παράσταση σύγχρονου χορού από μαθητές 10 σχολείων της Αθήνας και των Χανίων επιβεβαιώνει με τον πιο δημιουργικό τρόπο το αυτονόητο.

Ο χορός ενώνει.

Dancing to Connect. Χανιά: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, Αθήνα: Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Στην παράσταση της Αθήνας η είσοδος στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης θα γίνεται με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ