ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο κόσμος αλλιώς: χαθείτε στη θάλασσα από σύννεφα του Λοράν Ροσέ

Ο κόσμος αλλιώς: χαθείτε στη θάλασσα από σύννεφα του Λοράν Ροσέ

Αφοσιωμένος στην ψηφιακή τέχνη ο Ιταλός δημιουργός Λοράν Ροσέ σκηνοπθέτησε ακόμη ένα φαντασιακό κόσμο με τη συνδρομή της τεχνολογίας.

Ο καλλιτέχνης με έδρα τη Δανία συνεχίζει να επιδίδεται στην τέχνη του "πλάθοντας" όνειρα. Όπως αναφέρει το Dezeen πηγή έμπνευσης στη νέα σειρά του "Θαλασσα από σύννεφα"είναι τα αεροπορικά ταξίδια του καλλιτέχνη.

Με αφορμή όλα όσα βλέπει κανείς από ψηλά ο Ροσέ χρησιμοποιεί photoshop και ενώνει γη και ουρανό.

"Από τότε που ήμουν μικρός με έλκυε το ότι η φωτογραφία μπορεί να μετατρέψει κάθε στιγμή σε κάτι αιώνιο" εξομολογείται. "Όταν βλέπω μέσα από τον φακό, φαντάζομαι πώς μια φωτογραφία μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από αυτό που είναι. Με τις επεξεργασίες μου προσπαθώ να φέρω σε καθημερινές καταστάσεις την πιθανότητα ονείρου, κάνοντας τις φωτογραφίες μου κλειδί για νέες περιπέτειες. Πιστεύω πως μια φωτογραφία μπορεί να είναι η απαρχή μιας περιπέτειας ή ενός ονείρου και ότι μπορεί να μετατρέψει μια συνηθισμένη κατάσταση σε κάτι ασυνήθιστο" προσθέτει.

Αυτή δεν είναι η τελευταία φορά που ο Ροσέ γύρισε ανάποδα τον κόσμο. Το ίδιο είχε κάνει στο παρελθόν με τη σειρά εικαστικών δημιουργιών The sky is flat και Sleep (t)height.

"Το μείγμα πρέπει να είναι και διακριτικό και τολμηρό. Με αυτόν τον τρόπο, η απλή ομορφιά που είναι κρυμμένη πίσω από κάθε μία φωτογραφία, αναμειγμένη με τις άλλες φωτογραφίες, μπορεί να δημιουργήσει μια πολύπλοκη προοπτική που παρακινεί τον κόσμο να ονειρευτεί" λέει ο εικαστικός των ψηφιακών μέσων Ροσέ για την καινούργια σειρά έργων Sea of Clouds. Καλό ταξίδι.

Περισσότερα παραμύθια εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ