ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στέγη: Kαραμπέτη & Λούλης στο φακό του Nick Knight για τις Βάκχες

Στέγη: Kαραμπέτη & Λούλης στο φακό του Nick Knight για τις Βάκχες

"Όταν η ροκ μουσική ηλεκτρίζει τον ποιητικό λόγο του Ευριπίδη, όταν η πανκ βάζει στην πρίζα το μύθο των Βακχών, τότε ο μέγας θεός Διόνυσος παίρνει το μικρόφωνο και τραγουδάει".

Στις Βάκχες (407 π.Χ.), ο Ευριπίδης εξιστορεί την κάθοδο του Διονύσου στη Θήβα, προκειμένου να επιβάλει τη λατρεία του. Ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να αποδεχτεί τον νέο θεό και υπομένει την εκδίκησή του.

Οι Βάκχες ανεβαίνουν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 21 Μαρτίου και μέχρι την 1η Απριλίου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και οι φωτογραφίες της παράστασης μέσα από το φακό του σπουδαίο Βρετανού φωτογράφου και ιδρυτή του SHOWstudio Nick Knight αποτυπώνουν την τραγικότητας ενό αρχαίου δράματος που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

"Ο Πενθέας διαλύεται εξαιτίας της ορκισμένης εμμονής στις αντιστάσεις του. Από την άλλη, η διονυσιακή δυναμική, η ζωογόνος και ζωοφόρος ορμή της φύσης των πραγμάτων θα διεκδικεί πάντα τον χώρο της. Το πώς εμείς, σαν κοινωνία, θα επιλέξουμε να συσχετιστούμε ή όχι με αυτήν θα κρίνει την τελική συνοχή ή τον αναπόφευκτο σπαραγμό μας" σημειώνει ο σκηνοθέτης για μια παράσταση-συναυλία που παντρεύει το παρελθόν με το σήμερα με αισθητική παγκόσμια.

Περισσότερα εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ