ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Milan Design Week: ποιος βγάζει γλώσσα στο Μιλάνο;

Milan Design Week: ποιος βγάζει γλώσσα στο Μιλάνο;

"Ω, ω, Μιλάνο... κι εγώ σ' αγαπώ". Αυτό είναι το μήνυμα που συνοδεύει την εικαστική παρέμβαση του Studio Job στο ιστορικό κτίριο Garage Traversi του Μιλάνου.

"Το έργο μας απεικονίζει την ποπ-ρομαντική υπόθεση της σύγχρονης ιταλικής αβανγκάρντ" είπε στο Designboom ο Τζομπ Σμιτς του Studio Job. "Εμπνευστήκαμε από το Μιλάνο και την ισχυρή σύγχρονη ατμόσφαιρά του. Θέλαμε κάτι που θα μπορούσε να προβάλει το θάρρος, την εμπιστοσύνη και το κέφι για το οποίο είναι φημισμένη αυτή η πόλη" πρόσθεσε.

"Η συνοικία Μοντεναπολεόνε είναι πρόθυμη να δώσει περισσότερο χώρο στις τέχνες και τον πολιτισμό, έναν από τους θεμέλιους λίθους του ιταλικού know-how που ο καθείς θαυμάζει" είπε ο πρόεδρος της συνοικίας, Γκιλιέλμο Μιάνι.

"Επιτέλους, το Garage Traversi επανέρχεται στον χάρτη της συνοικίας, και γι' αυτόν τον λόγο θέλαμε το Studio Job - ένα από τα πιο σημαντικά στούντιο ντιζάιν - να υπογραμμίσει αυτή τη αναγνωρίσιμη πρόσοψη με μια εγκατάσταση. Το Garage Traversi, με τη ρασιοναλιστική όψη του, είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κτίρια του Μιλάνου, όπως θα διαπιστώσει κανείς στην έκθεση για τα αρχιτεκτονήματα της πόλης στην οδό Μοντεναπολεόνε" τόνισε.

Το Garage Traversi είναι ένας φάρος της ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα πρώτα κτίρια που κατασκευάστηκαν με ενισχυμένο σκυρόδεμα στο Μιλάνο.

Σχεδιάστηκε, το 1938, από τον αρχιτέκτονα Τζάκομο ντε Μιν, και έχει το σχήμα μιας βεντάλιας. Οι έξι υψηλότεροι όροφοί του είναι σχεδιασμένοι για πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Παρότι εγκαταλείφθηκε πριν 15 χρόνια, παραμένει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά κτίρια στη συνοικία Μοντεναπολεόνε.

Στις αρχές του 2017, η βρετανική εταιρεία ακινήτων απέκτησε το Garage Traversi αποσκοπώντας να το μετατρέψει στον ιδανικό κόμβο πολυτελείας.

Περισσότερα για την ιδιότυπη αυτή ερωτική επιστολή στο Μιλάνο εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ