ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Atelier des Lumières: 3.000 τετραγωνικά μέτρα φωτός φέρνουν τον Κλιμτ στο Παρίσι

Atelier des Lumières: 3.000 τετραγωνικά μέτρα φωτός φέρνουν τον Κλιμτ στο Παρίσι

"Η ψηφιακή τεχνολογία είναι τόσο σημαντική στις εκθέσεις τέχνης, τον 21ο αιώνα. Χρησιμοποιούμενη για δημιουργικούς σκοπούς, έχει καταστεί πολύ ισχυρός φορέας διάδοσης (της τέχνης) και είναι σε θέσει να δημιουργεί συνδέσεις μεταξύ εποχών, προσθέτει δυναμισμό σε καλλιτεχνικές πρακτικές, ενισχύει συναισθήματα και φτάνει να αγγίξει το μεγαλύτερο δυνατό κοινό" είπε ο πρόεδρος της Culturespaces, Μπρουνό Μονιέ για το τολμηρό εγχείρημα.

Η έκθεση Atelier des Lumières καλεί τους εραστές της τέχνης και ειδικότερα της βιεννέζικης στο Παλάτι Τέχνης της Culturespaces στην Πόλη του Φωτός να περιδιαβούν ανάμεσα σε 120 γιγαντιαίες προβολές έργων του Γκούσταφ Κλιμτ και άλλων, "να σταθούν περιδεείς κάτω από το περίφημο φιλί του πρώτου που 'στάζει' χρυσό".

Η έκθεση Atelier des Lumières (Εργαστήριο Φώτων) φιλοξενείται μέσα σε ένα πρώην χυτήριο, στο 11ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μιλώντας για τα 3.000 τετραγωνικά μέτρα φωτός - αυτή είναι η συνολική επιφάνεια των 120 προβολών - ο πρόεδρος της Culturespaces, Μπρουνό Μονιέ εξηγεί πώς συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον.

Την προηγούμενη έκθεση της Culturespaces με τίτλο "Carrières des Lumières (Καριέρες Φώτων)" - την επισκέπτονταν κάθε χρόνο 600.000 άτομα.

Το νέο εγχείρημα της η Culturespaces στοχεύει να συμπληρώσει με άλλες τρεις εκθέσεις σε δύο χώρους.

Στην La Halle, ένα ψηφιακό πρόγραμμα - το μεγαλύτερο σε διάρκεια από τα δύο, περίπου 30 λεπτά - για τον Γκούσταβ Κλιμτ και τον Έγκον Σίλε, σύγχρονους ο ένας με τον άλλο και βαθιούς φίλους.

Το δεύτερο θα είναι αφιερωμένο σε ένα πιο μοντέρνο σύμβολο της βιεννέζικης καλλιτεχνικής δημιουργικότητας, τον Φρίντενραϊς Χουντερτβάσερ. Στον τελευταίο εκθεσειακό χώρο, το Le Studio, δίνεται πράσινο φως στους καλλιτέχνες που έχουν εστιάσει στην digital art.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ