ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πόσο όμορφος είναι ο κόσμος μας από ψηλά; Μια έκθεση δίνει απαντήσεις

Πόσο όμορφος είναι ο κόσμος μας από ψηλά; Μια έκθεση δίνει απαντήσεις

Οι αεροφωτογραφίες αποκαλύπτουν την ομορφιά που δεν γνωρίζουμε. Ωστόσο πολλές αεροφωτογραφίες, τραβηγμένες από ενοικιασμένα ελικόπτερα με προγραμματισμένη διαδρομή ή, πιο πρόσφατα, από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είναι κλισέ.

Τα στιγμιότυπα όμως που φιλοξενούνται σε έκθεση της Νέας Υόρκης από δύο Αμερικανούς φωτογράφους που επέλεξαν άλλες λύσεις είναι διαφορετικά.

Η Ζόε Γουέδερολ (Zoe Wetherall) φωτογραφίζει από το καλάθι ενός αερόστατου. Ο Ασόκ Σίνχα (Ashok Sinha) κάθεται στη θέση του σε ένα επιβατηγό αεροσκάφος και έχει τον φακό του κολλημένο στο παράθυρο.

Αθέατη ομορφιά: οι εφτά καλύτερες αεροφωτογραφίες της χρονιάς

Δεν προτιμούν τις δοκιμασμένες και εύκολες, ομολογουμένως, λύσεις του παρελθόντος. Ανεβαίνουν σε υψηλοτέρα στρώματα της ατμόσφαιρας για να συλλάβει ο φακός τους - χειρωνακτικά, θα τολμούσε να πει κανείς - τα τοπία που θεωρούμε δεδομένα όταν κοιτάζουμε από ψηλά.

Σε αερόστατα η μία, σε άπειρες πτήσεις Ν. Υόρκη-Λος Άντζελες και ξανά πίσω ο άλλος συμμετέχουν σε ένα αέναο πείραμα παρατήρησης από ψηλά.

Η γκαλερί Front Room Gallery, στη Νέα Υόρκη, φιλοξενεί τον πειραματισμό των δύο βραβευμένων φωτογράφων στην έκθεση STRATA από τις 24 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ