ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι 20 καλύτερες αρχιτεκτονικές φωτογραφίες της χρονιάς διεκδικούν πρωτιά

Οι 20 καλύτερες αρχιτεκτονικές φωτογραφίες της χρονιάς διεκδικούν πρωτιά
dezeen.com

Ένα γυμναστήριο στην Κίνα, ένα εντυπωσιακά μοντέρνο κτίριο στη Νότια Αφρική και μια σκεπαστή πρόσοψη στη Σιγκαπούρη. Οι φετινές συμμετοχές στο διαγωνισμό για τις καλύτερες αρχιτεκτονικές φωτογραφίες της χρονιάς αν μη τι άλλο, εντυπωσιάζουν. Φέτος 20 στιγμιότυπα διαγωνίζονται για διάκριση στα φετινά Arcaid Images Architectural Photography Awards 2017.

Ο φωτογράφος με τις περισσότερες καταχωρήσεις στη λίστα είναι ο Terrence Zhang. Οι τρεις λήψεις του είχαν ως θέματα ένα μουσείο στην Ιαπωνία από τον αρχιτέκτονα Kengo Kuma και οι άλλες δύο εστίαζαν σε ένα γυμναστήριο στο Πανεπιστήμιο Tianjin το οποίο έχει κατασκευαστεί από τον Κινέζο αρχιτέκτονα Li Xinggang.

Ανάμεσα στις συμμετοχές το βλέμμα συναντάει αρχιτεκτονήματα από την Ιταλία (λήψη του εντυπωσιακού Μουσείου Messner που επινόησε από το μυαλό της Zaha Hadid), ένας φάρος από το φεστιβάλ του Burning Man στην έρημο της Νεβάδα και άλλα αρχιτεκτονήματα που "γράφουν" στο φωτογραφικό φακό.

Οι φωτογραφίες επελέχθησαν από μια επιτροπή κριτών του Royal Academy of Arts. Ανάμεσα τους ήταν οι Kate Goodwin, Klein Dytham, οι αρχιτέκτονες Mark Dytham & Astrid Klein, οι φωτογράφοι Richard Bryant & Matt Emmett και ο σχεδιαστής Andrew Chen.

"Οι φωτογραφίες αυτές όχι μόνο κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν την αισθητική της διαφορετικής αρχιτεκτονικής και του χώρου αλλά πέρασαν και πέρα από την καταγραφή των εικόνων αφηγούμενες ιστορίες για αυτά τα μέρη" δήλωσε ο Chen.

arcaid2

Kατηγορία Sense of place: Choi Hung Estate, Χονγκ Κονγκ @ Fabio Mantovani

Οι 20 φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ World Architecture στο Βερολίνο τον επόμενο μήνα όπου και θα ανακοινωθεί ο νικητής.

Η συλλογή θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Sto Werkstatt του Λονδίνου το 2018.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ