ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπαλέτα Μπολσόι: «Ένας τεράστιος οίκος ανοχής» αποκαλύπτει πρώην πρίμα μπαλαρίνα

Μπαλέτα Μπολσόι: «Ένας τεράστιος οίκος ανοχής» αποκαλύπτει πρώην πρίμα μπαλαρίνα

Η σκοτεινή πλημμυρίδα της σεξουαλικής παρενόχλησης που ξεκίνησε από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για να καταπιεί με ορμή δίνης κάθε πτυχή της βιομηχανίας του θεάματος περνάει τον Ατλαντικό. Η Ρωσία και τα Μπαλέτα Μπολσόι είναι "ένας τεράστιος οίκος ανοχής" αποκάλυψε στην ιστοσελίδα The Daily Beast η πρώην πρίμα μπαλαρίνα Anastasia Volochkova.

Η χορεύτρια μίλησε για εξαναγκασμό σε σεξουαλικές υπηρεσίες στους "ολιγάρχες" και "πάτρονες" των Μπολσόι.

Ήδη από το 2013 η ίδια είχε μιλήσει για τα "κορίτσια που 'περιοδεύουν' σε δεξιώσεις και επίσημα δείπνα για να καταλήξουν στην κρεβατοκάμαρα και μετά να ανέλθουν στην ιεραρχία των Μπολσόι" αναφέρει η The Telegraph.

Η ίδια υπερασπίζεται τους ισχυρισμούς της δηλώνοντας "αδιάφορη για τις συνέπειες". Άλλωστε ήδη από το 2013 πολλά μέσα της Ρωσίας την κατηγόρησαν ότι προσπαθεί επίμονα να "καταστρέψει τη φήμη των Μπολσόι με δόλο".

ana1

Η Ρωσική βιομηχανία θεάματος βρίθει περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης και οι διευθυντές επιλέγουν πρωταγωνιστές στις παραστάσεις με αντάλλαγμα το σεξ" αναφέρει το δημοσίευμα.

Τις αποκαλύψεις της μπαλαρίνα επιβεβαιώνει και η ηθοποιός Anna Pukhova που αποκαλύπτει ότι έμεινε άνεργη επειδή απέρριψε προτάσεις σεξουαλικής συνέυρεσης με παραγόντες των θεατρικών κύκλων της Μόσχας.

"Όλη μου τη ζωή, από τότε που ήμουν στο σχολείο, άκουγα ότι πρέπει να περάσεις από το κρεβάτι για να κάνεις καριέρα στο θέατρο αλλά δεν ήθελα να πιστέψω ότι ήταν μια ελλεινή αλήθεια" τονίζει.

ana2

@Facebook/volochkova

"Όλα μία νόρμα"

Ο Ρώσος δραματολόγος Victor Shenderovich δεν εντυπωσιάζεται. "Πήρε δεαετίες ολόκληρες για τις star του Χόλιγουντ να μιλήσουν ανοιχτά για τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάνσταϊν. Δεν εντυπωσιάζομαι που οι ρωσίδες επαγγελματίες στο χώρο του θεάματος επιλέγουν τη σιωπή. Εαν ανοίξουν το στόμα τους θα εξαφανιστούν. Την ίδια κιόλας μέρα. Το γεγονός ότι η σεξουαλική κακοποίηση νέων κοριτσιών από μεγάλους σε ηλικία σκηνοθέτες και παραγωγούς είναι μια νόρμα στη ρωσική βιομηχανία του θεάματος είναι καταστροφική" προσθέτει.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για "υπερβολές της Volochkova" καθώς οι μπαλαρίνες φέρεται να έχουν την επιλογή να αρνηθούν τις προτάσεις των μεγαλοπαραγόντων των Μπολσόι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ