ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: το Life Art Festival σύμμαχος νέων ταλέντων στην εικόνα

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: το Life Art Festival σύμμαχος νέων ταλέντων στην εικόνα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο θεσμός Life Art Festival δίνουν την ευκαιρία στα νέα ταλέντα του κινηματογράφου να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ταινία, με έπαθλο 55.000 ευρώ.

Το Life Art Festival είναι ένας νέος κινηματογραφικός θεσμός που αγκάλιασαν ήδη μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες από την κινηματογραφική βιομηχανία, όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος Όλιβερ Στόουν, ο οποίος προτρέπει on camera "Life Art Festival, be part of it!"

Το LAF ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο συγκεντρώνοντας συμμετοχές από νέους δημιουργούς, δίνοντάς τους ελευθερία έκφρασης σε όλα τα κινηματογραφικά είδη και μέσα.

Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 2017 όταν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δόθηκε χώρος και σε κινηματογραφιστές από την τηλεόραση, την web tv και την εικονική πραγματικότητα.

Φέτος, το Φεστιβάλ δέχεται υποψηφιότητες και σε δύο νέες κατηγορίες: Τη φωτογραφία για ερασιτέχνες αλλά και καταξιωμένους επαγγελματίες, όπως και εκείνη των media clips διάρκειας έως 5'55'' για τη νέα γενιά των YouTubers.

Ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά αμερικανικά στούντιο στην Ευρώπη, τα Nu Boyana Studios, προσφέρει κάθε χρόνο το πρώτο βραβείο αξίας 55.000 ευρώ.

zoe1

Η βράβευση συνοδεύεται από το εντυπωσιακό Zoe Award, που φιλοτέχνησε ο διάσημος διεθνής οίκος κοσμημάτων Ζolotas, εμπνευσμένο από το Κυκλαδίτικο Εδώλιο.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2018 στην Αθήνα, με ειδικές προβολές πολυαναμενόμενων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Οι συμμετοχές έχουν ξεκινήσει και υποβάλλονται στο website του φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.lifeartfestival.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ