ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βίνσεντ Βαν Γκογκ: δύο νέα αριστουργήματα του στο φως

Βίνσεντ Βαν Γκογκ: δύο νέα αριστουργήματα του στο φως

Ο πλούτος του έργου του Βίνσεντ Βαν Γκογκ αποκαλύπτεται ξανά με δύο πίνακες που ήταν εξαφανισμένοι από το 1917. Τους δύο νέους πίνακες ταυτοποίησαν ως αυθεντικούς Βαν Γκογκ οι ειδικοί του μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

Και οι δύο πίνακες χρονολογούνται από το 1886 και σε αυτούς ο καλλιτέχνης απεικονίζει τη Μονμάρτη, το γνωστό καλλιτεχνικό προάστιο του Παρισιού.

Ιδιοκτήτης του ενός πίνακα είναι το Ίδρυμα Τέχνης Βαν Βλίσιγκεν και η ταυτοποίηση του, έγινε μετά από εκτεταμένη έρευνα σε σχέση με το "θέμα, το στιλ, την τεχνική, τα υλικά και την προέλευση".

Με βάση αυτή την έρευνα, ταυτοποιήθηκε ακόμα ένα πίνακας, παρόμοιος που ανήκε ήδη στη συλλογή του μουσείου Βαν Γκογκ αλλά δεν ήταν γνωστό ότι δημιουργήθηκε από τον ολλανδό καλλιτέχνη που ήταν γνωστός για τους ζωηρούς πίνακές του.

Και οι δύο πίνακες είναι μέρος έκθεσης με τίτλο "Πέρα από τον Ιμπρεσιονισμό. Ένα θαυμάσιο ταξίδι" στο μουσείο Σίνγκερ Λάρεν κοντά στο Άμστερνταμ.

Ο γιος πάστορα που έζησε στα άκρα, ο Βίνσεντ Βίλεμ βαν Γκογκ (1853 - 1890) αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους όλων των εποχών και ίσως ο πλέον επιδραστικός για τα κινήματα του εξπρεσιονισμού και του φωβισμού.

Ως τέτοιος ο Βαν Γκογκ συνεχίζει να αποπλανεί τους φιλότεχνους της Ευρώπης.

Έκθεση στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου αποκαλύπτει το πάθος του για την τέχνη του μέσα από εκατοντάδες επιστολές του Ολλανδού ζωγράφου στην έκθεση "Ο αληθινός βαν Γκογκ: Ο καλλιτέχνης και οι επιστολές του" μέχρι τις 18 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ