ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μόνα Λίζα σε 4 τροχούς: διάκριση για το supercar του 1936 Bugatti Type 57SC Atlantic

Μόνα Λίζα σε 4 τροχούς: διάκριση για το supercar του 1936 Bugatti Type 57SC Atlantic

Aπό τις 8 Φεβρουαρίου οι εραστές των τεσσάρων τροχών γνωρίζουν ότι εαν υπάρχει ένα κομψοτέχνημα με ιπποδυνάμεις που αξίζει να έχει κάθε συλλέκτης στη συλλογή του αυτό θα φέρει την επωνυμία Bugatti.

Λίγες ημέρες μόλις πριν μια επιτροπή εκλεκτών ονομάτων της κοινότητας του κλασικού αυτοκινήτου - στην οποία συμμετείχαν ο Τζέι Λένο και ο Ραλφ Λόρεν - συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο The Peninsula Paris για να τιμήσουν το κουπέ 57SC Atlantic της Bugatti με το βραβείο Peninsula Classics Best of the Best, ένα από τα κορυφαία βραβεία στον κόσμο που δίνονται σήμερα σε αυτοκίνητα.

Οι σαν δάκρυα καμπύλες και οι αρ ντεκό λεπτομέρειες του κουπέ 57SC Atlantic της Bugatti δεν απαθανατίζονται καλά στο φακό.

Το μοντέλο θεωρείται η Μόνα Λίζα των κλασικών αυτοκινήτων, ίσως γι' αυτόν το λόγο, αποτιμάται σήμερα σε 40 εκατομμύρια δολάρια.

Το αυτοκίνητο του τρίτου βαρόνου Ρόθτσιλντ (ένας από τους εκλεκτούς ιδιοκτήτες του στα 82 χρόνια της ζωής του) ήταν τολμηρό.

Η χρήση μαγνησίου αντί για αλουμίνιο ήταν μια επιλογή ασυνήθιστη για την εποχή και αν και δυσκόλεψε κατασκευαστές και συντηρητές κλασικών αυτοκινήτων έγινε το αστέρι στις δημιουργίες του Jean Bugatti που αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή του μετά τις επιδείξεις σε Παρίσι και Λονδίνο.

Ο σχεδιασμός του σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του που εκείνη την εποχή ήταν ανυπέρβλητες χάρισαν δίκαια στο κουπέ 57SC Atlantic της Bugatti τον τίτλο του πρώτου supercar.

Στο Παρίσι οι επισκέπτες είδαν από κοντά το ένα από τα τρία πρωτότυπα που ακόμη κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ