ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον μεγιστάνα της Dell το πιο ακριβό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης για $100,4 εκατ.

Στον μεγιστάνα της Dell το πιο ακριβό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης για $100,4 εκατ.

Η κυψέλη των δισεκατομμυριούχων στην ακριβή γειτονιά του Μανχάταν της Νέας Υόρκης έχει ακόμη έναν μεγιστάνα ένοικο. Όπως αποκαλύφθηκε ο κροίσος της τεχνολογίας, Μάικλ Ντελ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dell Technologies είναι ο μυστικός μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του πιο ακριβού διαμερίσματος στη μητρόπολη των ΗΠΑ.

Ο Ντελ κατέβαλε το ποσό ρεκόρ των 100,47 εκατομμυρίων δολαρίων για το ρετιρέ σε συγκρότημα κατοικιών με κατοίκους δισεκατομμυριούχους.

Πρόκειται για την πιο ακριβή κατοικία που πουλήθηκε ποτέ στη Νέα Υόρκη.

Ο άνθρωπος που επινόησε τον κολοσσό της Dell Technologies απέκτησε το διώροφο διαμέρισμα το 2014, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

Το ακίνητο του δισεκατομμυριούχου διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, είναι 1.014 τ.μ. στον ουρανοξύστη 90 ορόφων One57 στη Δυτική 57η οδό, νότια του Σέντραλ Παρκ.

Μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό το όνομα του ιδιοκτήτη του πιο ακριβού διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας αποφάσισε να ανακαινίσει το διαμέρισμα που είναι σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Christian de Portzamparc, εκτείνεται στον 89ο και 90ο όροφο και έχει απεριόριστη θέα στο Σέντραλ Παρκ και το κέντρο του Μανχάταν.

Επενδυτής ακινήτων

dell

Ο 62χρονος Μάικλ Ντελ έχει επίσης ένα ρετιρέ στη Βοστώνη, στο Four Seasons Private Residences, το οποίο απέκτησε πέρσι έναντι 40 εκ. δολαρίων, ένα διαμέρισμα στον πύργο Boston Millennium στην ίδια πόλη αξίας 10,9 εκ. δολαρίων και μεγάλη έκταση στην ακτή Κόνα στη Χαβάι, σύμφωνα με το CNBC.

Ωστόσο φαίνεται πως δεν θα διατηρήσει το ρεκόρ της αγοράς του πιο ακριβού διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη.

Ένα πολυεπίπεδο ρετιρέ σε απόσταση λίγων τετραγώνων βορειοδυτικά του One57 αναμένεται να πουληθεί πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ