ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν η street art φέρνει ελπίδες στην Κιβωτό του Κόσμου

Όταν η street art φέρνει ελπίδες στην Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου επενδύουν στη νέα τέχνη. Τουλάχιστον αυτό μπορεί να υποθέσει κανείς μετά την πρωτοβουλία τους να εμπιστευτούν τον διεθνή mural visual artist Βαγγέλη Χούρσογλου Woozy για την υλοποίηση ενος 6όροφου έργου, στο νέο κτήριο του κέντρου που εγκαινίασαν πρόσφατα.

Ο καλλιτέχνης, γνωστός για τα πολύχρωμα large scale murals και τις εκθέσεις του σε Αγγλία, Γερμανία, Αθήνα, Γαλλία, Κίνα, Πορτογαλία και Βραζιλία, θέλοντας να ομορφύνει την καθημέρινότητα των παιδιών απάντησε στο κάλεσμα μεταμορφώνοντας σε λίγες μόλις μέρες τους τοίχους του κλιμακοστασίου του κτηρίου σε αληθινές σελίδες παραμυθιού.

Υπενθυμίζοντας ότι η Τέχνη είναι ελευθερία, άποψη, έκφραση, χρώμα, φαντασία και όλα όσα είναι ζωή ο street artist Woozy κάνει ξανά αυτό που κάνει καλύτερα. Δημιουργεί κόσμους με εκρήξεις χρωμάτων για να δημιουργήσει φαντασιακές αποτυπώσεις και να τις παραδώσει σε όλους.

Άλλωστε αυτό είναι και ένα από τα σημεία που τον καθιέρωσαν. Η δουλειά του με λάδι, ακρυλικό, σπρέι, μελάνι, υγρό γυαλί είναι μια πηγή αστείρευτης δεξιοτεχνικής παραγωγής ενάντια στη στείρα και μίζερη καθημερινότητα της πόλης και ο Woozy έφερε στην Κιβωτό το δικό του υπερόπλο. Το πινέλο του.

Διασχίζοντας τους ορόφους ξετυλίγεται ένας ονειρικός κόσμος με κεντρικό στοιχείο το δέντρο της ζωής, σ’ενα φανταστικό τοπίο όπου βυθός, θάλασσα, πλανήτες και πτηνά ενώνονται μέσω της Κιβωτού.

Το μήνυμα; Η Αγάπη, η Φροντίδα και η Στήριξη.

https://www.instagram.com/p/BexS-YMjV_O

“Θέλησα να κάνω τα παιδιά να ταξιδεύουν, να μην πάψουν να ελπίζουν και να ονειρεύονται πέρα απο κάθε τοίχο και διαφορές της σημερινής κοινωνίας” σχολίασε ο Woozy, λακωνικός στις λέξεις, όχι όμως και στο έργο του που φέρνει τις εικαστικές τέχνες του δρόμου εκεί όπου τα όνειρα γεννιούνται.

Στο έργο συμμετείχαν ενεργά οι urban artist KEZ και visual artist Marilia Kol ενώ την επιμέλεια του project είχαν οι Πάτερ Αντώνιος & Αναξαγόρας Καμπριάνης.

Ποιος είναι ο Woozy

Ο Βαγγέλης Χούρσογλου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και σπούδασε στην ΑΣΚΤ στην Αθήνα, 2004 -2010, ενώ το 2008 φοίτησε στην ΑΣΚΤ στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας.

Ο Woozy, έχοντας από παιδί ασχοληθεί με τη street art, έχει ζωγραφίσει γνωστές τοιχογραφίες σε πολύβουα σημεία της Αθήνας και τεράστιες τοιχογραφίες του κοσμούν σημεία στην Κίνα, Πορτογαλία, Γαλλία και Αγγλία.

Πολίτης του κόσμου και αεικίνητος ως παιδί και καλλιτέχνης του δρόμου, που τον εμπνέει και τον τρέφει, έργα του Woozy έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Βιέννη, στην Kunstverein στη Χαϊδελβέργη, στην Κοπεγχάγη και το Shenzhen στην Κίνα, σε διεθνή Φεστιβάλ, Μπιενάλε και άλλες καλλιτεχνικές συμπράξεις.

https://www.instagram.com/p/BHZgugfgudU

ΔΗΜΟΦΙΛΗ