ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Prowein 2018: δυναμική παρουσία του ελληνικού κρασιού με 100 οινοποιεία

Prowein 2018: δυναμική παρουσία του ελληνικού κρασιού με 100 οινοποιεία

Μια πρόποση για το ελληνικό κρασί και τους επαγγελματίες που επενδύουν σε χώματα και ποικιλίες της Ελλάδας καθώς περίπου 100 ελληνικά οινοποιεία συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, στην Prowein 2018 κερδίζοντας εντυπώσεις.

Το εθνικό περίπτερο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και φιλοξένησε οινοποιούς κυρίως των περιφερειών της Πελοποννήσου και Αττικής, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Για την ενίσχυση της προβολής της εθνικής συμμετοχής, o Enterprise Greece ανέλαβε τη χορηγία των μεγάλων βραβείων Meininger Award 2018, που διεξήχθησαν στο Intercontinental του Ντίσελντορφ. Οι 500 επαγγελματίες του κλάδου της Γερμανίας δοκίμασαν 30 ετικέτες γηγενών ποικιλιών του ελληνικού αμπελώνα.

Παράλληλα υλοποιήθηκε το σεμινάριο γευσιγνωσίας "Greek Whites: Ancient varieties and unique terroirs" στο Meininger Pavilion για το λευκό κρασί του τόπου μας.

Ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης παρουσίασε σε 40 επαγγελματίες, ανάμεσά στους οποίους ήταν Masters of Wine, sommeliers και αγοραστές, 10 λευκούς οίνους διαφορετικών στυλ από διάφορες οινικές περιοχές και ποικιλίες, όπως το Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Ρομπόλα, Μαλαγουζιά και Σαββατιανό. Τέλος, ο Enterprise Greece εξασφάλισε το προνόμιο το ελληνικό κρασί να είναι το επίσημο κρασί του VIP Lounge αλλά και της VIB (Very Important Buyers) αίθουσας της Prowein 2018.

"Οι Έλληνες οινοποιοί εντυπωσίασαν με την παρουσία τους, δίπλα σε μεγάλες οινικές δυνάμεις όπως η Ιταλία και η Αυστρία" σχολίασε ο Ηλίας Αθανασίου του Enterprise Greece. "Ο οργανισμός μας από την πλευρά του, σε πλήρη συνεργασία με όλους τους φορείς του κρασιού στην Ελλάδα, έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει, κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή του ελληνικού κρασιού και των ποικιλιών του σε όλο τον κόσμο και για το άνοιγμα νέων αγορών."

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου και προσέλκυσε περισσότερους από 6.800 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και περίπου 60.000 εμπορικούς επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ