ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το κακοποιημένο viral της ημέρας: H Τζολί έχει εκδορές

Το κακοποιημένο viral της ημέρας: H Τζολί έχει εκδορές
aleXsandro Palombo

Η Αντζελίνα Τζολί έχει μώλωπες, το ίδιο και η Κιμ Καρντάσιαν, η Κένταλ Τζένερ, η Έμα Ουάτσον, η Μαντόνα και η Κρίστεν Στιούαρτ. Ακόμη και η πάντα θρασεία Μάιλι Σάιρους είναι γεμάτη από σημάδια που της άφησε ο σύντροφος της. Ποιος κακοποιεί τις διάσημες σήμερα;

Τον λένε AleXsandro Palombo και είναι καλλιτέχνης και ακτιβιστής. Είναι κομίστας, συγγραφέας και σχεδιαστής μόδας. Είναι πολλά κυρίως όμως είναι αυτός που παρενοχλεί με τις καμπάνιες και τις εικόνες του τους ευλογημένους μεσοαστούς που δεν θέλουν να τους βγάζεις από τη βολή τους. Ο Ιταλός που εκμεταλλεύεται την ποπ κουλτούρα για να μιλήσει για θέματα ταμπού που συμβαίνουν αλλά ελάχιστοι έχουν τη δύναμη να ομολογήσουν ή να φέρουν στο φως έχει προκαλέσει την οργή της οικογένειας Καρντάσιαν αφού στο τελευταίο του εικαστικό project χρησιμοποιεί τη μαγεία του Photoshop για να τις γεμίσει με σημάδια από μίσος χωρίς να έχει ζητήσει την άδεια τους. Το αν θα προχωρήσουν σε μηνύσεις ή όχι εναντίον του οι διάσημες είναι κάτι που θα αποδειχθεί. Όπως και να έχει η δουλειά του κουβαλάει μηνύματα εδώ και χρόνια μέσα από την ιστοσελίδα του, HumorChic.

Οι διάσημοι είναι τα όπλα του

Αυτούς χρησιμοποιεί για να περάσει τα μηνύματα του, αυτοί είναι ο καμβάς του. Η τέχνη του όμως είναι γεμάτη από κοινωνικά μηνύματα που θέλουν να σε βγάλουν από τη “νιρβάνα”. Aκτιβιστής στην ουσία του ο Palombo θέλει να βάλει το κοινό του να σκεφτεί, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν μαγαρίζοντας ηρωίδες ακόμη και από το εργοστάσιο της χαράς, Ντίσνει.

Η τέχνη του πολέμου από Σύρο καλλιτέχνη

Η ανορεξία, ο καρκίνος του μαστού, η αναπηρία, η βιομηχανία της μόδας όταν γίνεται απάνθρωπη, η εκκλησία, ο ρατσισμός, ο ISIS στο Παρίσι, η Μέση Ανατολή, η κρίση της Ελλάδας και ο Αλέξης Τσίπρας όλα είναι θεματικές που τον έχουν απασχολήσει και του έχουν χαρίσει έμπνευση για να δείξει με τα χρώματα και τις χαοτικές εμπνεύσεις του την άσχημη, σκοτεινή πλευρά του κόσμου σήμερα.

Μια βαθιά πολιτική τέχνη

Ο Palombo είναι ευλογημένος. Ζει σε μια εποχή όπου η βιομηχανία του θεάματος είναι γιγαντωμένη, γεμάτη από πρότυπα και ινδάλματα που ο ίδιος μπορεί να τσακίσει για να φέρει στο φως προβληματισμούς. Αν και στο παρελθόν η μητέρα των Simpsons, η Marge ήταν η αγαπημένη του ηρωίδα προς κακοποίηση, ο Ιταλός από το Salento της Apulia, τον “βαθύ” νότο της χώρας ο ακτιβιστής καλλιτέχνης αποφάσισε για την τελευταία του καμπάνια κατά της κακοποίησης γυναικών να στραφεί στο Χόλιγουντ.

“Η βία κατά των γυναικών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να λυθεί μόνο με την πολιτιστική και κοινωνική εκπαίδευση. Οι άνδρες πρέπει να επαναστατήσουν ενάντια στην επίδειξη ανδρισμού και να πολεμήσουν ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Πρέπει να το κάνουμε διαρκώς και ασταμάτητα” δήλωνε ο καλλιτέχνης λίγο καιρό πριν.

H Αντζελίνα Τζολί δεν περίμενε ότι θα ζήσει μετά τα 40

Τώρα το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν το Χόλιγουντ θα στραφεί εναντίον του μετά από τις εκδορές που φόρτωσε στο άσπιλο πορτρέτο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ