ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Aρχιτέκτονες του κόσμου ενωθείτε: ο Κάνιε Ουέστ αναζητάει συμμάχους για το Yeezy Home

Aρχιτέκτονες του κόσμου ενωθείτε: ο Κάνιε Ουέστ αναζητάει συμμάχους για το Yeezy Home

Ο Κάνιε Oυέστ συνεχίζει να διχάζει τις ΗΠΑ με τα όλα όσα ανεβάζει στον λογαριασμό του στο Τwitter. Επιπλέον συνεχίζει να καθιερώνει το όνομα του και το brand του επενδύοντας σε κάθε αγορά ως κλώνος της συζύγου του και εξίσου δαιμόνια επιχειρηματικά Κιμ Καρντάσιαν.

Ο Ουέστ που δεν μετανιώνει για τίποτα από όσα είπε για την "επιλογή δουλείας" ή την επίθεση φιλίας του στον Ντόναλντ Τραμπ που ενόχλησε πολλούς θαυμαστές του ανακοίνωσε ότι το εμπορικό του σήμα YEEZY μπαίνει στα χωράφια της αρχιτεκτονικής.

"Ξεκινάμε επιχειρηματική δραστηριότητα του Yeezy στον τομέα της αρχιτεκτονικής, με επωνυμία Yeezy Home. Αναζητούμε αρχιτέκτονες και βιομηχανικούς σχεδιαστές που θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο" έγραψε στις 6 Μαϊου.

Τα πρώτα βήματα του Ουέστ στον κόσμο της μόδας έγιναν το 2009, με το Nike Air Yeezy 1. To 2015, λανσάρισε δικό του εμπορικό σήμα μόδας, το Yeezy, σε συνεργασία με την Adidas, παρουσιάζοντας την πρώτη κολεξιόν του.

Εδώ και καιρό, όμως, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την αρχιτεκτονική, και σε συνεντεύξεις που έδινε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2013, σε επίσκεψή του στο Harvard Graduate School of Design είχε πει στους φοιτητές ότι "μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο μέσω του ντιζάιν".

Το να κάνει το επόμενο βήμα ήταν θέμα χρόνου. Ήδη, ο Ουέστ είχε προϊδεάσει το κοινό του για τη μετεξέλιξη του YEEZY από τον περασμένο Απρίλιο. "Το YEEZY δεν είναι πια μια εταιρία μόδας στην οποία αναφέρεται κανείς ως ρουχισμός ή ως ενδύματα ή, απλά, ως Yeezy" έγραψε στο Twitter.

Ωστόσο ο Ουέστ επιστρέφει στα παλιά του λημέρια.

Πριν ξεκινήσει το YEEZY, ο Κάνιε είχε δημιουργήσει τη δική του εταιρεία ντιζάιν, την DONDA, με στόχο τη συγκρότηση ομάδας αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και σκηνοθετών να δουλέψουν μαζί του.

Μπορεί κάποιοι να δυσπιστούν στην αρχιτεκτονική εξειδίκευση του Κάνιε Γουέστ. Όχι όμως και ο Μάικλ Φορντ, ο "χιπ-χοπ αρχιτέκτονας", ο οποίος μίλησε στο Dezeen για τη σημασία που έχουν αφρο-αμερικανοί μουσικοί σαν τον Γουέστ και του Φάρελ Γούλιαμς, οι οποίοι έντονα προωθούν την εμπλοκή τους με την αρχιτεκτονική διαφοροποιώντας τις δραστηριότητές τους.

Ο Ουέστ έκανε διάφορες αναρτήσεις στο κοινωνικό δίκτυο με φωτογραφίες από την κατασκευή της έπαυλης που σχεδίασε για την οικογένεια Ουεστ-Καρντάσιαν ο αρχιτέκτονας Axel Vervoordt στο Hidden Hills του Λος Άντζελες αλλά και άλλες εικόνες αρχιτεκτονικής υπεροχής που ο ίδιος θαυμάζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ