ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Hotel California, όταν δεν ήταν ύμνος της ροκ αλλά του Σατανά

Hotel California, όταν δεν ήταν ύμνος της ροκ αλλά του Σατανά

Με αφορμή μια ακόμη απώλεια, αυτή του 67χρονου κιθαρίστα, τραγουδιστή, στιχουργό και ιδρυτικό μέλος των Εagles Γκλεν Φρέϊ και το all-time classic τραγούδι που τους έκανε αφίσα, κάρτα, κορνίζα σε εφηβικά δωμάτια επαναστατών χωρίς αιτία δεκαετίες τώρα, θυμόμαστε τις αλήθειες και τα ψέματα πίσω από το κομμάτι που συνωμοσιολόγοι κάθε φυλής ταυτίζουν με πολλά.

To Hotel California μιλάει για το Σατανά

Ω, όχι αλλά ω, ας δούμε τον παραλογισμό αναλυτών online. Σύμφωνα με αυτούς έχουμε στη διάθεση μας αδιάσειστα στοιχεία όπως αυτά:

Το Hotel California ήταν το άτυπο όνομα της έδρα της εκκλησίας του Σατανά του Anton LaVey, ο οποίος ήταν σατανιστής, έχει γράψει τη Βίβλο του Σατανά και εκτιμούσε την ηλιοφάνεια της Καλιφόρνια.

Οι φωτογραφίες στο εξώφυλλο του άλμπουμ δεν ήταν τραβηγμένες στο Beverly Hills Hotel αλλά στο ναό που αναφέρεται παραπάνω.

Μια σκιά υπάρχει σε ένα παράθυρο εκεί που οι Eagles απολαμβάνουν το shooting με πλειάδα κόσμου. Αυτή η σκιά δεν είναι μια ΤΥΧΑΙΑ σκιά. Είναι η σκιά του LaVey και μπορείς να τη διακρίνεις εδώ, αν όχι το διαδίκτυο φρόντισε για σένα που δεν είσαι όσο έξυπνος πιστεύεις ότι είσαι, νταμν.

hall hotel california

Το Hotel California αφορά σε ένα ξενοδοχείο το οποίο είχε ένα ζευγάρι ανθρωποφάγων δολοφόνων, οι οποίοι αφού έδιναν κλειδιά στους φιλοξενούμενους τους μετά τους έψηναν, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη αν τους συνόδευαν με barbecue sauce.

Το Hotel California είναι κάτι αλληγορικό, μιλάει για τα ναρκωτικά, κυρίως μάλιστα αυτό που παράγει κυρίως η Κολομβία.

Το Hotel California επιπλέον αναφέρεται στην ψυχιατρική κλινική Camarillo State Hospital της Kαλιφόρνια.

Αν παίξεις ανάποδα (ξέρεις, αυτή τη συνήθεια που έχεις από τότε που ήσουν νέος γιατί τι να κάνεις το βινύλιο αν δεν το ζορίζεις να πάει ανάποδα;) το Hotel California είναι γεμάτο από σατανιστικά μηνύματα. Πολύ συγκεκριμένα, εκεί που ακούς “In the middle of the night, just to hear them say” ακούς πολύ λάθος. Κανονικά ακούς αυτό: “Satan he hears this. He had me believe in him”.

Aκόμη

Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η άτυπη ετήσια σύναξη των ισχυρών με κρυφή ατζέντα ονομάστηκε έτσι καθώς η πρώτη της συνάθροιση πραγματοποιήθηκε το έτος 1954 στο ομώνυμο ξενοδοχείο του Άρνεμ της Ολλανδίας. Από ξενοδοχείο πήρε την ονομασία της, ξενοδοχείο έχει και στον τίτλο του ο μουσικός ύμνος της καθώς το Hotel California (μια μπαλάντα που σύμφωνα με τους θιασώτες όλων των παραπάνω ρίχνει τον ανθρώπινο ψυχισμό ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ με “έντονη μελαγχολία” και “αινιγματικούς στίχους”) που δημιούργησαν οι Eagles (ήτοι Αετοί) "μιλάει ουσιαστικά για το διεθνή σιωνισμό και βέβαια θέλει να καθυποτάξει τη νεολαία στο Σατανά γιατί η Λέσχη, οι άνθρωποι σαλαμάνδρες και η Εκκλησία των Σατανιστών της Δυτικής Όχθης ανέθεσαν στον Γκλεν Φρέι και τους άλλους να τραγουδήσουν τη νέα εντολή στη νεολαία, να τους κάνουν σατανολάτρες!"

Ω ΘΕΟΙ της ροκ κ.ο.κ.

eagles hotel calif 401

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πιστεύει τίποτα από τα παραπάνω

Όταν κατά τη θητεία του ως ΥπΟικ μίλησε στο CNN διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα θα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ χρησιμοποιώντας τους στίχους “You can check out any time you like, but you can never leave” δεν υιοθέτησε τις σκέψεις όσων υποστηρίζουν ότι το τραγούδι του 1977 είναι ένας σατανιστικός ύμνος. Υποθέτουμε ότι ο Βαρουφάκης γνωρίζει την αλήθεια γύρω από τον ύμνο της rock που είναι αυτή:

Το κομμάτι αρχικά είχε τίτλο “Mexican Reggae” και τη μελωδία του συνέθεσε σε παραλία ο κιθαρίστας των Eagles, Ντον Φέλντερ.

Οι Ντον Χένλει και Γκλεν Φρέϊ έγραψαν τους τίτλους καθώς ταξίδευαν στους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής με προορισμό το Λος Άντζελες. Τα φώτα πορείας και τα φώτα της μητρόπολης τους έδωσαν αφορμή για να μιλήσουν για τη ματαιότητα αλλά και τη γοητεία του αμερικανικού, και δη Καλιφορνέζικου, ονείρου.

Κουρασμένοι από την παραφιλολογία τα μέλη του συγκροτήματος έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι το τραγούδι ναι είναι αλληγορικό και ναι, ναι, ναι μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα σόλο της κιθάρας του, μιλά για την απληστία, τους πειρασμούς, τις καταχρήσεις, την αυτοκαταστροφή, το σκοτεινό πρόσωπο πίσω από τη λάμψη μιας ζωής που λάμπει αλλά είναι γεμάτη από σκιές.

Το Hotel California συμπεριλαμβάνεται στο ομώνυμο album που κυκλοφόρησε στα τέλη του 1976, ενώ κυκλοφόρησε και σαν single το Φεβρουάριο του 1977, σαρώνοντας βραβεία και πωλήσεις. Eίναι βραβευμένο με Grammy, κατέχει την 49η θέση στη λίστα του Rolling Stone με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και το σόλο του έχει ψηφιστεί ως το 8ο καλύτερο κιθαριστικό σόλο στην ιστορία της μουσικής από το Guitar Magazine.

Eίναι ένας ύμνος που από σήμερα ο Φρέϊ ερμηνεύει στα ουράνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ