ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Milan Design Week: Η πολυτελής συλλεκτική έκδοση Tema E Variazioni σε 100 σπάνια αντίτυπα

Milan Design Week: Η πολυτελής συλλεκτική έκδοση Tema E Variazioni σε 100 σπάνια αντίτυπα

Στα πλαίσια του Milan Design Week, της γιορτής του βιομηχανικού design στην μητρόπολη του ιταλικού στιλ που ολοκληρώνεται στις 17 Απριλίου, ο οίκος Fornasetti κάνει ένα ταξίδι στο ιστορικό παρελθόν της με μία έκδοση πολύτιμη και συλλεκτική.

Για τον Πιέρο Φορναζέτι, του αξιόλογου ζωγράφου, χαράκτη, γλύπτη και διακοσμητή ένα πρόσωπο ήταν αρκετό για να δημιουργήσει μια σειρά απο εμβληαμτικά προϊόντα.

Το όμορφο πρόσωπο της υψιφώνου Λίνα Καβαλιέρι, που είχε αποθησαυρίσει από ένα περιοδικό του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε κυρίαρχο μοτίβο για πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης του οίκου ήδη από το 1952, όταν ο εμνευσμένος δημιουργός ξεκίνησε να δουλεύει σε αυτό που θα αποδεικνυόταν η πιο εμβληματική σειρά διακοσμητικών μοτίβων του, την Tema e variazioni (Θέμα και παραλλαγές).

Το πορτραίτο της λυρικής αοιδού Καβαλιέρι που έζησε στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα -για πολλούς η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου στον καιρό της- γέννησε έναν άπειρο κατάλογο προσωπικοτήτων με 299 παραλλαγές της μέχρι το 1966 -σήμερα ήδη έχουν ξεπεράσει τις 400.

Σήμερα ο Μπαρνάμπα Φορναζέτι, γιος του Πιέρο, τιμά την Milan Design Week εκδίδοντας τις πρώτες 100 παραλλαγές σε μια έκδοση συλλεκτική και πολύτιμη στην κατασκευή της. Η εξ ολοκλήρου χειροποίητη έκδοση Tema E Variazioni, The First Series 1 – 100 εκδόθηκε σε αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον διάδοχο του οίκου, Μπαρνάμπα, σε 100 αντίτυπα τιμώντας τη γιορτή του ευφυούς design στο Μιλάνο και το Deisgnboom κατέγραψε τη δημιουργία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ