ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το κάστρο του 'Αμλετ στεγάζει επετειακό πιτζάμα πάρτι

Το κάστρο του 'Αμλετ στεγάζει επετειακό πιτζάμα πάρτι

Το κάστρο του Elsinore που χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό στον “Άμλετ” του Σαίξπηρ σήμερα θα φιλοξενήσει κάποιους για ένα επετειακό πιτζάμα πάρτι.

Το κάστρο του Kronborg (αυτή είναι η επίσημη ονομασία του) είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς στην Δανία. Και σήμερα, μέσω της πλατφόρμας Airbnb, εν’ όψει της 400στης επετείου του θανάτου του του Σαίξπηρ, την 23η Απριλίου, περιμένει κάποιους εκλεκτούς ενοίκους για μια μόνο βραδιά με τις μνήμες του Βασιλιά.

“Είναι πιθανό το φάντασμα του πατέρα μου να περιφέρεται στο χώρο τα βράδια,” λέει χαρακτηριστικά η περιγραφή που είναι γραμμένη σαν από τον πρίγκιπα Άμλετ. “Μια φιλική συμβουλή είναι να κοιμηθείς με το ένα μάτι ανοιχτό.”

Εδώ και 100 χρόνια κανείς δεν έχει κοιμηθεί στο κάστρο της Αναγέννησης, το οποίο χρονολογείται στον 16ο αιώνα. Αλλά για αυτή τη μια νύχτα, οι 300 καλεσμένοι θα απολαύσουν βασιλική περιποίηση. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν κρεβάτια με θόλο, μαξιλάρια κεντημένα στο χέρι και τουαλέτες-αντίκες.

Το πλουσιοπάροχο γεύμα 7 πιάτων στη κεντρική αίθουσα και η ψυχαγωγία από "αυλικούς" (Δανοί ηθοποιοί, συγγραφείς, τραγουδιστές αλλά και το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας) μοιάζουν ιδέες βγαλμένες από παραμύθι.

Οι ένοικοι επιλέχθηκαν μετά από την παράθεση επιχειρημάτων γιατί αξίζουν μια θέση στο παλάτι του Άμλετ. Έξτρα πόντους φυσικά όσοι το έγραψαν σε ιαμβικό πεντάμετρο.

Hamlet's castle is hosting one big sleepover party

ΔΗΜΟΦΙΛΗ