ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέσα στο απίθανο μουσείο του Σνούπι στο Τόκιο

Μέσα στο απίθανο μουσείο του Σνούπι στο Τόκιο

Ένα μουσείο για τον αγαπημένο ήρωα της παιδικής ηλικίας πολλών, του νωχελικού και ανθρωπόμορφου μπιγκλ Σνούπι υποδέχεται από τις 23 Απριλίου τους επισκέπτες στην Ιαπωνία.

Αφιερωμένο στο έργο του Τσαρλς M. Σούλτς, του δημιουργού των Peanuts, το μουσείο με προσωρινή έδρα το Τόκιο και είναι το πρώτο επίσημο μουσείο-δορυφόρος έξω από τις ΗΠΑ, του Μουσείου Charles M. Schulz, που έχει έδρα την Καλιφόρνια.

Με πρώτη του έκθεση τα αρχικά σκίτσα αλλά και τα κινούμενα σχέδια του ευφυή Schulzμ το μουσείο της ενήλικης παιδικότητας φιλοξενεί κάτω από τον τίτλο “Αγαπημένε μου Peanuts” κάθε ήρωα που συνοδεύει τον υπναρά σκύλο στις περιπέτειες μιας παιδικής ηλικίας βουτηγμένη σε μια συμπαθητική απόγνωση, ενίοτε με την κλεμμένη από τον Λάινους κουβέρτα.

Ονειροπόλος, λογοτέχνης και πιλότος στα όνειρα του ο Σνούπι είναι ο τετράποδος φίλος της δυναμικής Πέπερμιντ Πάτι, της ευαίσθητης Μέισι, του φιλόμουσου Σρέντερ αλλά και του σοφού Τσάρλι Μπράουν που έλεγε ξανά και ξανά ότι το μυστικό της ζωής είναι ένα. “Να αντικαθιστάς τη μια ανησυχία με μια άλλη”.

1934436 1113553381990927 1149401059103629507 n

“Ο ιαπωνικός πολιτισμός έχει μία ιδιαίτερη εκτίμηση για τα κόμικς και κατά πάσα πιθανότητα βοήθησε κάποιους” λέει στο Reuters o Πέιτζ Μπραντοκ, δημιουργικός διευθυντής στο Charles M. Schulz Creative Associates.

Ο κορυφαίος δημιουργός που υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς Αμερικανούς σχεδιαστές του 20ου αιώνα ξεκίνησε να αποπλανεί τις ΗΠΑ το 1950 με την τελευταία του δουλειά να εκτυπώνεται μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου του 2000. Μια ημέρα μετά τις ο σκιτσογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.
Τα σκίτσα του τα έχουν φιλοξενήσει περισσότερες από 2.600 εφημερίδες σε όλο τον κόσμο.

Ο Σνούπι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία και ανταγωνίζεται με άλλους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, όπως την Hello Kitty και τους ήρωες των κόμικς manga.

Το μουσείο του Σνούπι στο Τόκιο της Ιαπωνίας θα δέχεται τους επισκέπτες του μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ