ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ρότζερ Γουότερς απαντά σε μια Ουκρανή: «Είμαι εναντίον όλων των πολιτικών γκάνγκστερ» (vid)

Ο Ρότζερ Γουότερς απαντά σε μια Ουκρανή: «Είμαι εναντίον όλων των πολιτικών γκάνγκστερ» (vid)
ΑP Photo

Η Αλίσια Μιτροφάνοβα είναι μια νεαρή Ουκρανή, μεγάλη φαν των Pink Floyd και αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στον Ρότζερ Γουότερς.

«Γιατί δεν μιλάτε για όλα αυτά που γίνονται στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι εισέβαλαν στη χώρα μας. Γιατί δεν τους καταδικάζετε;», του έγραψε.

Ο Γουότερς αποφάσισε να της απαντήσει με ένα βίντεο, στο οποίο περνάει όλη η δική της επιστολή και η δική του απάντηση.

«Αγαπητή Αλίνα,

η επίθεση είναι ένα εγκληματικό λάθος, μια γκανγκστερική πράξη εκ μέρους του Πούτιν. Και γι αυτό είμαι εναντίον του. Όπως, είμαι εναντίον όλων των γκάνγκστερ αυτού του κόσμου», λέει ο Γουότερς, κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή των τελευταίων δεκαετιών και των αιματηρών γεγονότων ανά την υφήλιο.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην Παλαιστίνη, τη Συρία, το βομβαρδισμό της Λιβύης και της Σερβίας και σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις κατονομάζει τους επιτιθέμενους ως ενόχους.

Λέει επίσης ότι κατά την άποψή του οι χώρες που εξοπλίζουν την Ουκρανία, βοηθούν τον πόλεμο να συνεχιστεί, ενώ αυτό που χρειάζεται είναι ισχυρή διπλωματία.

Αναφέρεται και στην ύπαρξη ακροδεξιών ταγμάτων στην Ουκρανία, χωρίς να δικαιολογεί μέσα από αυτά τη ρωσική επίθεση.

«Ελπίζω ο δικός σας πρόεδρος να μην είναι γκάνγκστερ και να έχει το καλό του λαού του στο μυαλό του. Να πιέσει τις ΗΠΑ να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όμως, δυστυχως, πολλοι ηγέτες σ' αυτόν τον κόσμο είναι γκάνγκστερ και η αντιπάθειά μου προς αυτούς δεν ξεκίνησε προχθές με τον Πούτιν».

«Θα επιδιώξουμε την ειρήνη και θα σταθούμε στο πλευρό σας με κάθε τρόπο. Εκτός από έναν: Να είμαστε απέναντι και κραδαίνουμε σημαίες. Αυτό θέλουν όσοι θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο. Να είναι καθένας κάτω από τη δική του σημαία και να την κουνάει».

Ο Γουότερς επένδυσε το βίντεο με μια πρόσφατη δική του ηχογράφιση του τραγουδιού «The Gunner’s Dream», των Floyd.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ