ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών αποφάσισαν τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού

Ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών αποφάσισαν τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού

Σε σύσταση κοινής επιτροπής ΥΠΠΟΑ - ΥΠΑΙΕΘ για την ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών συμφώνησαν οι υπουργοί Πολιτισμού και Παιδείας.

Γι΄αυτόν τον λόγο πρόκειται να συσταθεί κοινή επιτροπή των δύο υπουργείων, η οποία θα εξετάσει την αναμόρφωση του προγράμματος και τη διάρκεια σπουδών των σχολών που θα ενταχθούν στην Ακαδημία, με στόχο την αναβάθμισή τους και την ένταξή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται για τις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ταυτόχρονα, η επιτροπή θα μελετήσει τις δυνατότητες αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων ιδιωτικών σχολών με αντίστοιχο περιεχόμενο σπουδών.

marmarotexnia

Επιπλέον, θα διερευνηθεί η αναδιαμόρφωση του προγράμματος σπουδών και της διάρκειάς του για τη Σχολή Μαρμαροτεχνίας της Τήνου- τέχνη που πρόσφατα ενεγράφη στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO)- ώστε ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών να αντιστοιχεί σε σπουδές ανωτάτου επιπέδου.

Τα παραπάνω ενημερώνει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες στο υπουγείο Παιδείας, οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, Πολιτιμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ