ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Pole House: H επόμενη διαμονή μας ισορροπεί στον αέρα

Pole House: H επόμενη διαμονή μας ισορροπεί στον αέρα

Μειονέκτημα του ότι είναι μακριά. Πλεονέκτημα του ότι νοικιάζεται με την εβδομάδα. Το λένε Pole House και είναι μια κατοικήσιμη ψευδαίσθηση που αξίζει κάθε εισιτήριο.

Στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, εκεί όπου η παραλία Fairhaven εκτείνεται σε έξι ολόκληρα χιλιόμετρα καθώς ο ωκεανός την αγκαλιάζει το σπίτι “επιπλέει” στον αέρα.

Καθώς περπατάς την 23 μέτρων μήκους γέφυρα που ενώνει την κατοικία με τη στεριά, το οίκημα που στηρίζεται σε ένα κατασκευασμένο από χάλυβα “στύλο” ύψους 30 μέτρων χτίστηκε, αρχικά, τη δεκαετία του '70 από τον Φρανκ Ντίξον και η ανακαίνιση του από το 2013 έως το 2014, επιμελημένη από τον ο Φράνκο Φιορεντίνι του αυστραλιανού αρχιτεκτονικού γραφείου F2 Architecture το έφερε στο σήμερα.

Οι συρόμενες τζαμαρίες από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι χαρίζουν ανεμπόδιστη θέα 360 μοιρών και το πελώριο κρεβάτι είναι ιδανικό για στιγμές γαλήνης, ειδικά εάν το αιωρούμενο τζάκι χαρίζει επιπλέον ζεστασιά –βλέπετε στο νότιο ημισφαίριο ο χειμώνας είναι τώρα.

Με κόστος λίγο περισσότερα από 3.500 δολάρια Αυστραλίας την εβδομάδα, την περίοδο off season και κοντά στα 5.000 τον Ιανουάριο, καρδιά του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο το Pole House είναι ένα μυστικό με πιστούς ενοικιαστές, δεν είναι τυχαίο που οι πρώτοι επτά μήνες του '15 ήταν σχεδόν “κλεισμένοι”, ούτε ότι η διαθεσιμότητα τους επόμενους πέντε μήνες είναι περιορισμένη.

Η κατοικία, η οποία από το 1978 θεωρείται εμβληματικό τοπόσημο του Great Ocean Road, αγοράστηκε το 2005 από το ζεύγος Κάθι και Ρέιμοντ Άνταμς. Δύο χρόνια αργότερα, οι καινούργιοι ιδιοκτήτες άρχισαν να σχεδιάζουν την ανακαίνιση.

“Μετά από σχεδόν 40 χρόνια, το σπίτι είχε αρχίσει να καταρρέει” λέει η κ. Άνταμς. “Κατά βάση, ήταν φτιαγμένο από ξύλο και κεραμίδια τα οποία υφίστανται μεγάλη φθορά στον θαλασσινό αέρα” προσθέτει. Στην παλιά κατοικία “υπήρχαν πολύ λίγα παράθυρα για να εκμεταλλευτούν τη θέα που στα αγγλικά λέμε "million-dollar sea view". Έτσι, αποφασίσαμε να το ξηλώσουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή” αναφέρει σε δημοσίευσμα του AΠΕ-ΜΠΕ.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου ενοικιάσεων Great Ocean Road Holidays έχει απόλυτο δίκιο όταν υποστηρίζει ότι το Pole House είναι μια περιπέτεια αυτό καθαυτό. Η επόμενη πτήση για Αυστραλία μέσω Σιγκαπούρης απογειώνεται οσονούπω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ