ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίσκεψη Μάλκοβιτς στο Μουσείο της Ακρόπολης: Να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Επίσκεψη Μάλκοβιτς στο Μουσείο της Ακρόπολης: Να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Ο Τζον Μάλκοβιτς ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης Θωμάς Δασκαλάκης / NDP Photo

Λίγες ώρες πριν την εμφάνισή του στο Ηρώδειο με την απολαυστικά σαρκαστική παράσταση The Music Critic του Aleksey Igudesman, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, ο Τζον Μάλκοβιτς επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη, συνοδευόμενος από τον θεατρικό παραγωγό Γιώργο Λυκιαρδόπουλο.

Ο Τζον Μάλκοβιτς εντυπωσιάστηκε από το αρχαίο ελληνικό κάλλος, ρωτούσε με μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει όλο και περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σε ερώτηση κατά την έξοδό του από τον δημοσιογράφο Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο για το αν πιστεύει ότι πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα τα μάρμαρα στον Παρθενώνα απάντησε με ένα απόλυτο και εμφατικό «I do» («το πιστεύω»).

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ο Μάλκοβιτς τοποθετήθηκε για το θέμα επιστροφής των Γλυπτών του, λέγοντας ότι «θα συμφωνούσα με την επιστροφή».

Ο Τζον Μάλκοβιτς θα βρίσκεται στο Ηρώδειο απόψε, Πέμπτη, ενώ το Σάββατο (8/10) θα επαναλάβει την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Προμηθευτείτε τα τελευταία εισιτήρια για το The Music Critic στο https://www.ticketservices.gr/event/john-malkovich-the-music-critic/?lang=el

ΔΗΜΟΦΙΛΗ