ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι πρωταγωνιστής στο Superpower του Σον Πεν

Ο Ζελένσκι πρωταγωνιστής στο Superpower του Σον Πεν
Πρωταγωνιστής στο ντοκιμαντέρ του Σον Πεν ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Σε μία καθόλου τυχαία ημερομηνία και συγκυρία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό η νέα ταινία – ντοκιμαντέρ του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Σον Πεν στο Βερολίνο. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Superpower» παρουσιάζει τις πρώτες ώρες τις ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022

Ο βραβευμένος με όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός βρισκόταν στην Ουκρανία συλλέγοντας στοιχεία και μαρτυρίες για το πρώτο «κεφάλαιο» του ρωσοουκρανικού πολέμου που ξεκινά το 2014 όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην χώρα.

Παρά την πρωτόγνωρη κρίση ο ηθοποιός ζητά και γίνεται άμεσα δεκτός από τον Ουκρανό Πρόεδρο σε ένα υπόγειο καταφύγιο στο Κίεβο. Σον Πεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι σφυρηλατούν μέσα από τις στιγμές τόσο την προσωπική τους φιλία όσο και το Προεδρικό προφίλ του ανθρώπου που για τον Πούτιν αλλά και για πολλούς δυτικούς ηγέτες μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν απλά «ηθοποιός».

Στην παρουσίαση της ταινίας στο φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Σον Πεν τόνισε πως το ντοκιμαντέρ αποτελεί μία απτή απόδειξη μεταμόρφωσης ενός απλού ανθρώπου σε ηγετική μορφή, «γεννήθηκε για αυτή την στιγμή» τόνισε με νόημα ο Σον Πεν για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έχει γίνει από τον Σον Πεν και τον Άαρον Κάουφμαν και την παραγωγή του έχει αναλάβει το αμερικανικό Vice.

Σημειώνεται πως πριν από μερικούς μήνες ο Σον Πεν επισκέφθηκε εκ νέου τον Ουκρανό Πρόεδρο στο Κίεβο όπου ως δείγμα εκτίμησης του άφησε ένα από τα χρυσά του αγαλματίδια ως «ενέχυρο» μέχρι την στιγμή της νίκης, όπως είχε δηλώσει..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ