ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι θρυλικοί Blur βγάζουν νέο δίσκο μετά από σχεδόν μία δεκαετία

Oι θρυλικοί Blur βγάζουν νέο δίσκο μετά από σχεδόν μία δεκαετία
Η παραγωγή του επερχόμενου LP έγινε από τον James Ford και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου. (AP Photo/Marco Ugarte)

Ο frontman των Blur, Damon Albarn, αποκάλυψε ότι έγραψε και ηχογράφησε τα demos για το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος The Ballad Of Darren ενώ βρισκόταν σε περιοδεία με τους Gorillaz.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη Τύπου μετά το comeback show του συγκροτήματος στο Colchester Arts Centre, ο Albarn δήλωσε ότι δούλεψε κρυφά στο άλμπουμ κατά την πιο πρόσφατη περιοδεία των Gorillaz. Ο frontman είπε (μέσω του NME):

«Ηχογραφούσα σε πολλές αίθουσες συνεδριάσεων, αλλά πραγματικά πέρασα μια υπέροχη στιγμή στο Μόντρεαλ. Απέναντι από το δωμάτιο [του ξενοδοχείου] μου ήταν αυτή η φανταστική τοιχογραφία του Leonard Cohen η οποία μου έδωσε έμπνευση».

Ο Albarn πρόσθεσε: «Απλώς δεν το σκέφτηκα καν, έγραψα από καρδιάς. Όταν επέστρεψα, μπήκαμε στο στούντιο τον Ιανουάριο». Ο τραγουδιστής συνέχισε: «Νομίζω ότι το πιο εκπληκτικό είναι ότι καταφέραμε να γράψουμε έναν δίσκο, να τον κάνουμε πρόβες και να βγάλουμε μερικές καλές μελωδίες μέσα σε μόνο δύο εβδομάδες».

«Έτσι ονειρευόμουν ότι πρέπει να είναι πάντα η διαδικασία ηχογράφησης. Μερικές φορές πρέπει να περιμένω χρόνια. Προφανώς κατά τη διάρκεια του Covid υπήρξαν κακές συνθήκες και πραγματικότητες που το έκαναν πολύ δύσκολο, αλλά είναι πολύ ωραίο να μπορώ να κάνω κάτι με αυτόν τον συμπυκνωμένο αυθορμητισμό για μένα προσωπικά».

Η παραγωγή του επερχόμενου LP έγινε από τον James Ford και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου. Το ύφος του άλμπουμ είχε προηγουμένως περιγραφεί από τον Albarn ως «στοχασμός και σχόλιο για το πού βρισκόμαστε τώρα σαν κοινωνία».

blur-cover.jpg
Το κορυφαίο βρετανικό σχήμα, θα κυκλοφορήσει το διάδοχο του "The Magic Whip" του 2015, που θα ονομάζεται "The Ballad Of Darren", στις 21 Ιουλίου μέσω της Parlophone. photo: Parlophone

Εν τω μεταξύ, ο Albarn δήλωσε πρόσφατα ότι υποστηρίζει τους Oasis για να επανενωθούν. Είπε στη Sun: «Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα γίνει. Στην πραγματικότητα, έχω βάλει χρήματα σε αυτό. Είναι αδέρφια και θα ήταν υπέροχο να τους δούμε να συμφιλιώνονται».

Το κορυφαίο βρετανικό σχήμα, θα κυκλοφορήσει το διάδοχο του "The Magic Whip" του 2015, που θα ονομάζεται "The Ballad Of Darren", στις 21 Ιουλίου μέσω της Parlophone.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ