ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Λάνθιμος: Η πρεμιέρα του «Poor Things» στα σινεμά μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο

Γιώργος Λάνθιμος: Η πρεμιέρα του «Poor Things» στα σινεμά μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο
O Γιώργος Λάνθιμος με την Εμά Στόουν AP Photo

Παρά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η Searchlight Pictures θα καθυστερήσει την κυκλοφορία της στις αίθουσες λόγω της απεργίας των ηθοποιών και των σεναριογράφων που έχουν παραλύσει τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές του Xόλιγουντ.

Η νέα πρεμιέρα με πρωταγωνιστές την Έμα Στόουν (Emma Stone), τον Μαρκ Ρούφαλο (Mark Ruffalo) και τον Γουίλεμ Νταφόε (Willem Dafoe) αναμένεται στις 8 Δεκεμβρίου και όχι στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οπως αναφέρει το «The Hollywood Reporter», όσο διαρκεί η απεργία, οι ηθοποιοί δεν μπορούν να προωθήσουν τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που έχουν ήδη γυρίσει με αποτέλεσμα τα στούντιο να μεταφέρουν τις πρεμιέρες σε νέες ημερομηνίες.

Η 'Εμα Στόουν που είναι επίσης παραγωγός στην ταινία, υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μία νεαρή γυναίκα που επανέρχεται στην ζωή χάρη στον πανέξυπνο και ανορθόδοξο επιστήμονα που υποδύεται ο Γουίλεμ Νταφόε. Πεινασμένη για την κοσμικότητα που της λείπει, το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπουργκ (Ράφαλο), έναν διεφθαρμένο δικηγόρο, σε μια περιπέτεια σε όλες τις ηπείρους.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βραβευμένο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντάιρ Γκρέι (Alasdair Gray). Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν οι Ραμού Γιούσεφ (Ramy Youssef), Τζέροντ Καρμάικλ (Jerrod Carmichael) και Κρίστοφερ Άμποτ (Christopher Abbott).

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο διάσημος σκηνοθέτης ανέλαβε και την παραγωγή, ενώ το σενάριο υπογράφει ο στενός του συνεργάτης και θεατρικός συγγραφέας Τόνι ΜακΝαμάρα (Tony McNamara).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ