ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η οικογένεια του Leonard Bernstein υπερασπίζεται την ερμηνεία του Bradley Cooper στο «Maestro»

Η οικογένεια του Leonard Bernstein υπερασπίζεται την ερμηνεία του Bradley Cooper στο «Maestro»
Η Carey Mulligan ως Felicia Montealegre και ο Bradley Cooper ως Leonard Bernstein στο «Maestro». photo/Jason McDonald/Netflix

Τα παιδιά του συνθέτη και μαέστρου Leonard Bernstein υπερασπίζονται την ερμηνεία του ηθοποιού Bradley Cooper για τον αείμνηστο πατέρα τους σε μια επερχόμενη ταινία.

Μετά το πρώτο trailer του «Maestro» που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα, ορισμένοι κριτικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν ανησυχίες για το μακιγιάζ που φορούσε ο Cooper για να υποδυθεί τον Bernstein στην ταινία κι ενίσχυσε τα βλαβερά αντισημιτικά στερεότυπα.

Άλλοι κριτικοί έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το casting λαμβάνοντας υπόψη την κληρονομιά του Bernstein. Γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη από Εβραίους μετανάστες από τη Ρωσία. Ο Cooper δεν είναι γνωστό ότι είναι εβραϊκής καταγωγής.

Τα τρία παιδιά του Bernstein, ο Jamie, ο Alexander και η Nina ανέβασαν στο Instagram μια δήλωση σχετικά με τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε ο Cooper μετά από την κυκλοφορία του trailer την Τετάρτη.

https://www.instagram.com/p/CwAjz15uxV8/

«Ο Bradley Cooper περιλάμβανε εμάς τους τρεις σε κάθε βήμα του εκπληκτικού του ταξιδιού καθώς γύριζε την ταινία του για τον πατέρα μας», αναφέρει η δήλωσή τους. «Συγκινηθήκαμε βαθιά και γίναμε μάρτυρες του βάθους της αφοσίωσής του, της αγκαλιάς για τη μουσική του πατέρα μας και της απόλυτης ανοιχτής καρδιάς που έφερε στην εξερεύνηση του. Μας ραγίζει η καρδιά να βλέπουμε τυχόν παραποιήσεις ή παρεξηγήσεις των προσπαθειών του».

«Είναι αλήθεια ότι ο Leonard Bernstein είχε ωραία, μεγάλη μύτη. Ο Bradley Cooper επέλεξε να χρησιμοποιήσει μακιγιάζ για να ενισχύσει την ομοιότητά του και είμαστε πολύ καλά με αυτό», συνεχίζει η δήλωση. «Είμαστε επίσης σίγουροι ότι και ο πατέρας μας θα τα πήγαινε καλά με αυτό. Οποιεσδήποτε έντονες καταγγελίες γύρω από αυτό το ζήτημα μας φαντάζουν πάνω απ' όλα ως ανειλικρινείς προσπάθειες για θόρυβο - μια πρακτική που παρατηρήσαμε πολύ συχνά ότι διαπράττεται στον ίδιο μας τον πατέρα».

Ο Bradley Cooper επίσης συνέγραψε, είναι συμπαραγωγός και σκηνοθέτησε το «Maestro», σύμφωνα με το IMDb, την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά μετά το «A Star is Born» του 2018. Η ιστορία ακολουθεί τον Bernstein και τον 25χρονο γάμο του με τη Felicia Montealegre, την οποία υποδύεται η Carey Mulligan. Ο Martin Scorsese και ο Steven Spielberg είναι επίσης μεταξύ των παραγωγών της ταινίας.

«Σε κάθε στιγμή κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αυτής της ταινίας, μπορούσαμε να νιώσουμε τον βαθύ σεβασμό και την αγάπη που έφερε ο Bradley Cooper στο πορτρέτο του πατέρα μας και της συζύγου, της μητέρας μας Felicia», κατέληξε η δήλωση της οικογένειας. «Αισθανόμαστε τόσο τυχεροί που είχαμε αυτή την εμπειρία με τον Bradley και ανυπομονούμε να δει ο κόσμος τη δημιουργία του».

Leonard Bernstein’s family defends Bradley Cooper’s portrayal in ‘Maestro’

ΔΗΜΟΦΙΛΗ