ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το κεφάλι του ρομπότ C-3PO και 1.800 ακόμη αντικείμενα σε τεράστια κινηματογραφική δημοπρασία

Το κεφάλι του ρομπότ C-3PO και 1.800 ακόμη αντικείμενα σε τεράστια κινηματογραφική δημοπρασία
Το αυθεντικό κεφάλι του C-3PO, με μάτια που φωτίζονται, αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ Propstore

Σε έναν γαλαξία όχι και τόσο μακρινό, οι φαν των ταινιών «Star Wars» θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να αγοράσουν το κεφάλι του ρομπότ C-3PO, που θα βγει στο σφυρί τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο μιας τεράστιας δημοπρασίας κινηματογραφικών αναμνηστικών.

Ωστόσο, θα χρειαστούν κάτι περισσότερο από τη Δύναμη στο πλευρό τους, καθώς το αντικείμενο αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το κεφάλι είναι ένα από τα περισσότερα από 1.800 αντικείμενα από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που θα διατεθούν σε δημοπρασία του Propstore στο Λονδίνο και στο διαδίκτυο μεταξύ 9 και 12 Νοεμβρίου.

Το ρομποτικό κεφάλι, με μάτια που φωτίζονται, προέρχεται από την προσωπική συλλογή του ηθοποιού Άντονι Ντάνιελς, ο οποίος υποδύθηκε τον C-3PO στις ταινίες «Star Wars».

Ο Αντονι Ντάνιελς υποδύθηκε το ρομπότ C-3PO στις ταινίες «Star Wars»EPA/Mauricio Duenas Castaneda

Άλλα αντικείμενα από τη συλλογή του Ντάνιελς που διατίθενται προς πώληση περιλαμβάνουν τα χέρια και τα πόδια του C-3PO, καθώς και σενάρια με χειρόγραφες σημειώσεις.

«Πιστεύω ότι τα κομμάτια θα πάνε στα σωστά χέρια», δήλωσε ο Ντάνιελς. «Ελπίζω η δημοπρασία να προσφέρει ευχαρίστηση στους φαν και τους συλλέκτες του Star Wars σε όλο τον κόσμο και να τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν κάτι αυθεντικό».

Στο σύνολό της η δημοπρασία αναμένεται να αποφέρει περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ. Ο κατάλογός της είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε κινηματογραφική ιστορία.

Στο σφυρί βγαίνει επίσης το παλτό του Ντον Βίτο Κορλεόνε από τον «Νονό» (αναμένεται να ξεπεράσει τα 55.000 ευρώ), το οποίο φορούσε ο Μάρλον Μπράντο. Υπάρχει επίσης το γάντι του Φρέντι Κρούγκερ από το θρίλερ «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες», που αναμένεται να πουληθεί έως και 460.000 ευρώ.

Θα δημοπρατηθεί επίσης η μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών από την ταινία «Blade Runner», καθώς και το εμβληματικό μαστίγιο του Ιντιάνα Τζόουνς από την ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού», το οποίο αναμένεται να πιάσει μέχρι και 230.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα κοστούμια που θα είναι διαθέσιμα, είναι το σμόκιν του Τζέιμς Μποντ που φορούσε ο Ντάνιελ Κρεγκ στην ταινία «No Time to Die», τα ρούχα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο από τον «Τιτανικό» και η φθαρμένη από τη μάχη στολή του Μάικλ Κίτον από την ταινία «Μπάτμαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ