ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O A$AP Rocky εξομολογείται: Ο «ανοιχτόμυαλος» Gucci και το πειραματικό άλμπουμ

O A$AP Rocky εξομολογείται: Ο «ανοιχτόμυαλος» Gucci και το πειραματικό άλμπουμ
(Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)

Ένα νέο, πειραματικό άλμπουμ κυκλοφορεί ο A$AP Rocky, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Dazed για την τωρινή εμμονή του με τον γερμανικό εξπρεσιονιστικό κινηματογράφο και το δέσιμό του με τον Elliot Page με αφορμή την κοινή αγάπη τους για τον Brian Eno.

Εδώ και χρόνια, συνεργάζεται με τον Gucci, συμμετέχοντας σε καμπάνιες και έχοντας εμφανιστεί σε shows του οίκου.

«Πιστεύω ότι ο Gucci είναι μια από αυτές τις φίρμες που είναι πραγματικά ανοιχτόμυαλες σε πολλές νέες και διασκεδαστικές ιδέες. Μου αρέσει το ότι είναι πάντα πρόθυμοι να αναθεωρήσουν ή να κάνουν αλλαγές σε κάποια κομμάτια ανάλογα με το τι μου αρέσει και τις προτιμήσεις μου στο στυλ. Πάμε χέρι χέρι σ' αυτό» λέει.

Για το ότι τον προσέγγισαν για το άρωμα, δηλώνει ότι «ήταν τιμή να συμμετέχω στην καμπάνια του Gucci Guilty Elixir. Ήμουν όντως ευτυχισμένος, χάρηκα που αναγνώρισαν την ομορφιά μου (κι έβαλε τα γέλια)».

Τα γυρίσματα της καμπάνιας «μου πρόσφεραν τόση ικανοποίηση επειδή γουστάρω πραγματικά τον κινηματογράφο και νομίζω ότι η κινηματογράφισή της ήταν αληθινά αυθεντική. Όχι μόνο αυθεντική, αλλά συμπρωταγωνίστησα με κάποιους πραγματικά ταλαντούχους ηθοποιούς, άντρες και γυναίκες». Για τους συμπρωταγωνιστές του, τονίζει:

«Αφότου τους συνάντησα, ήταν γλύκες και εντυπωσιακοί και νομίζω ότι για όλους η χημεία ήταν απλά τέλεια. Και η επιλογή μουσικών κομματιών ήταν καλή. Τραγουδούσαμε τραγούδια κι εγώ κι ο Elliot κουβεντιάζαμε για τον Brian Eno· για ώρες. Ήταν καταπληκτικά» προσθέτει.

Το άρωμα Gucci Guilty «με πάει πίσω σε ένα είδος νοσταλγίας... κατά κάποιον τρόπο με ξαναγυρνάει στα παιδικάτα μου, στα νιάτα μου. Δεν ξέρω αν είναι η βανίλια ή οι νότες δέρματος αλλά στα σίγουρα σε πάει πίσω σε μια συγκεκριμένη περίοδο». Λέει ότι άρχισε να βάζει κολόνια από τότε που ήταν περίπου δύο-τριών χρονών και επισημαίνει ότι δεν άλλαξε το γούστο του στα αρώματα με το που έγινε πατέρας: «Απλά μ' αρέσει το πώς μυρίζουν τα κεφαλάκια των μωρών μου, όπως τα νεογέννητα όταν μυρίζεις τα κεφαλάκια τους, δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτή τη μυρωδιά. Και πιστεύω ότι αυτό χρειάζεται να είναι το νέο άρωμα του Gucci (και ξαναβάζει τα γέλια)».

Είναι μουσικός και σύντομα θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ. «Ως συνήθως, πειραματίστηκα πραγματικά και αυτό που μου αρέσει είναι ότι μοιάζει να είναι η καλύτερη έως σήμερα δουλειά μου» λέει και δεν δίνει λεπτομέρειες: «Θέλω ν' αφήσω ορθάνοιχτες τις προσδοκίες. Δεν θέλω να σας πω τι να περιμένετε. Θέλω απλά ο κόσμος να το βιώσει όπως το κάνει με φυσικό τρόπο».

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή την περίοδο που τον εμπνέει;

«Μ' εμπνέει ο γερμανικός εξπρεσιονιστικός κινηματογράφος. Λατρεύω πραγματικά την ταινία "Μητρόπολις" (σ.σ. του Φριτς Λανγκ). Και τον Τιμ Μπάρτον. Είναι ο αρχηγός. Ο πιο σπουδαίος» απαντά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ