ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ονομαστικό εισιτήριο στο Κολοσσαίο για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας

Με ονομαστικό εισιτήριο στο Κολοσσαίο για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας
Επισκέπτες έξω από το Κολοσσαίο AP Photo/Andrew Medichini

Με τη διάθεση ονομαστικών εισιτηρίων θα εισέρχονται στο Κολοσσαίου από τις 18 Οκτωβρίου οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες, με σκοπό την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και του φαινομένου μεταπώλησης εισιτηρίων, που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, η απόφαση αυτή ελήφθη από το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού, με τους Ιταλούς και τους ξένους επισκέπτες να μπορούν να αγοράζουν τα νέα αυτά εισιτήρια στα ταμεία έξω από το «αμφιθέατρο Φλάβιο», μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.colosseo.it και χρησιμοποιώντας ειδικό αριθμό τηλεφώνου.

«Η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς. Μπορούμε να πούμε ότι χάρη στην κίνηση αυτή και στην όλο και μεγαλύτερη προσφορά προς τους επισκέπτες ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για το αρχαιολογικό πάρκο του Κολοσσαίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντοζουλιάνο.

Την λήψη μέτρων για να καταπολεμηθεί η μεταπώληση των εισιτηρίων σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές είχαν ζητήσει εμφατικά, μεταξύ των άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι της Αιώνιας Πόλης και τα μέλη της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ