ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέγαρο Μουσικής: Η μαγεία του Μπαρόκ από την πολυβραβευμένη Καμεράτα

Μέγαρο Μουσικής: Η μαγεία του Μπαρόκ από την πολυβραβευμένη Καμεράτα

H Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιστρέφει στη βάση της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μια μαγική βραδιά μπαρόκ μουσικής, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. Υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, θα ερμηνεύσει σε όργανα εποχής έργα Georg Friedrich Händel [Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ] και Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ].

Θα ακουστούν οι Ορχηστρικές σουίτες αρ. 3 και αρ. 4 του μεγάλου Κάντορα της Λειψίας και οι τρεις σουίτες που αποτελούν την περίφημη Μουσική των νερών του Händel, ενός συνθέτη που η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου έχουν αναδείξει επανειλημμένα μέσω των ζωντανών τους εμφανίσεων αλλά και μέσω των βραβευμένων δισκογραφικών τους καταθέσεων.

Η προπώληση έχει αρχίσει

Μια θριαμβευτική πορεία

Η Καμεράτα έχει χαρακτηριστεί από τον ευρωπαϊκό Τύπο ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürcher Zeitung) και έχει αναγνωριστεί, υπό τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea, ως ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα παγκοσμίως που εξειδικεύονται στις πρακτικές ερμηνείας με όργανα εποχής και στις ιστορικά τεκμηριωμένες εκτελέσεις. Είναι η πρώτη ελληνική ορχήστρα που εμφανίστηκε στα BBC PROMS, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και στη Σκάλα του Μιλάνου.

Την τελευταία δεκαετία, έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 15 cd, σε συνεργασία με διάσημους σολίστ, για δισκογραφικές εταιρείες κύρους όπως η Deutsche Grammophon, η Decca και η ΜDG, ηχογραφήσεις για τις οποίες έχει αποσπάσει τις υψηλότερες διακρίσεις του διεθνούς Τύπου: Diapason d’or (4 φορές), Gramophone-Editor’s Choice (2 φορές), BBC Magazine-Recording of the Μonth, ηχογράφηση όπερας της χρονιάς (Opera Awards).

Είναι το μόνο ελληνικό σύνολο που εμφανίζεται τακτικά σε θρυλικές ευρωπαϊκές αίθουσες (Σκάλα του Μιλάνου, Βασιλική Όπερα Βερσαλλιών, Salle Pleyel και Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, Ουίγκμορ Χολ στο Λονδίνο, Aίθουσα Κονσέρτχεμπαου στο Άμστερνταμ, Theater an der Wien στη Βιέννη, Όπερα του Μόντε Κάρλο, Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, Palau de la Música της Βαρκελώνης) καθώς και σε πολλά φεστιβάλ, όπως το KLARA FESTIVAL των Βρυξελλών, το Διεθνές Φεστιβάλ Händel της Χάλλε, τα Φεστιβάλ Βουδαπέστης, Κρακοβίας και Enescu (Βουκουρέστι), το Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϋρώυτ κ.λπ.

Στον κατάλογο των επιτυχιών της προστέθηκε το 2020 η απονομή του τίτλου της καλύτερης παραγωγής όπερας του 2020 για το λυρικό έργο «Carlo il Calvo» του Nicola Porpora [Nicola Porpora] από το διαδικτυακό περιοδικό Forum Opéra.

Η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Καμεράτας στο Μέγαρο

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται, αυτά τα Χριστούγεννα, η εορταστική συναυλία της Καμεράτας με το αριστουργηματικό ορατόριο Ο Μεσσίας του Georg Friedrich Händel (27.12.2023).

Xορηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, ΚΟSMOS 93.6,

COSMOTE TV, ACTION 24, ATTICA MEDIA GROUP,

ΔΙΕΣΗ 101.3, GALAXY 92, ΑΘΗΝΑ 9.84,

CNN.GR, CULTURENOW.GR, IN2LIFE.GR, ΜΟNOPOLI.GR, NEWSBEAST.GR, ARTANDLIFE.GR, METEO.GR

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

ΔΗΜΟΦΙΛΗ