ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Bonnie Nettles είναι η Αθηναϊκή μπάντα που πρέπει να έχεις στη δισκοθήκη σου

Οι Bonnie Nettles είναι η Αθηναϊκή μπάντα που πρέπει να έχεις στη δισκοθήκη σου
Το CNN Greece μίλησε με το συγκρότημα και εκείνοι μας εξήγησαν γιατί συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, να μας ξεσηκώνουν με τους έντονους ρυθμούς και τις ψυχεδελικές τους μελωδίες. Νίκος Ραζής / CNN Greece

Οι Bonnie Nettles είναι ένα συγκρότημα που γεννήθηκε για να βρίσκεται πάνω στη σκηνή.

Σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2016 και έχοντας επιλέξει τις έντονες ζωντανές εμφανίσεις ως όχημα για τη διάδοση της μουσικής τους, μετά από τέσσερα χρόνια ξέφρενων συναυλιών και ένα σπάνιο hype χωρίς άλμπουμ, ανταποκρίθηκαν επιτέλους στην απαίτηση των θαυμαστών τους να ηχογραφήσουν τη μουσική τους και να κυκλοφορήσει επίσημα.

Ο χαρακτηριστικός ήχος τους, που σε παρασύρει και εμπνέεται από ψυχεδελικούς και ποπ ήχους, τους κάνει ένα από τα πιο γνήσια indie συγκροτήματα της αθηναϊκής underground σκηνής.

Αυτός ο πρώτος κύκλος της επιτυχημένης διαδρομής τους, που σημαδεύτηκε με συνεντεύξεις, περιοδείες, συνεργασίες και παραστάσεις με πολλά μεγάλα εγχώρια και διεθνή συγκροτήματα (Ty Segall, Motorama, Föllakzoid, The Myrrors κ.λπ.) ολοκληρώθηκαν με την ηχογράφηση του ντεμπούτου άλμπουμ τους και την κυκλοφορία του το 2024.

untitled-3.jpg
«Η νέα μας κυκλοφορία θα είναι κυριολεκτικά η πιο BONNIE NETTLES δουλειά με όλη την ομάδα να συμμετέχει ξανά στη δημιουργική του διαδικασία όπως και στον πρώτο απλά με περισσότερο «φωτεινό» ήχο και ενέχεται να κυκλοφορήσει το 2024» photo/Νίκος Ραζής

Το CNN Greece μίλησε με το συγκρότημα και εκείνοι μας εξήγησαν γιατί συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά -να μας ξεσηκώνουν με τους έντονους ρυθμούς και τις ψυχεδελικές τους μελωδίες.

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη με τους Bonnie Nettles:

Πόσο καιρό έχετε την μπάντα και τι ήταν αυτό που σας έφερε μαζί;

Bonnie Nettles: Υπάρχουμε δισκογραφικά από το 2020 όπου και κυκλοφορήσαμε το ομώνυμο μας LP, αυτό που μας έφερε κοντά ήταν αρχικά η γνωριμία που είχαμε οι περισσότεροι από εμάς από το σχολείο.

Πώς είναι η μουσική σκηνή στην Αθήνα τώρα; Δεν είναι λίγο ξεπερασμένο στις μέρες μας το ροκ;

Bonnie Nettles: Η μουσική σκηνή στην Αθήνα είναι στα καλύτερα της και πάλι καλά! Το 2023 είναι όλα ξεπερασμένα και όλα καινούργια ανάλογα με το πως θα το ονομάσει αυτός που το δημιουργεί ή το ακούει.

untitled-14.jpg
Τους ρωτήσαμε τι ακούνε στο σπίτι κι εκείνοι απάντησαν: Stone Roses, George Michael, Robbie Williams, Can και Sun Ra. photo/Νίκος Ραζής

Μπορεί ένας μουσικός εναλλακτικής μουσικής να ζήσει στην Ελλάδα;

Bonnie Nettles: Εάν είναι εργασιομανής και τυχερός την ίδια στιγμή μπορεί να βγάζει ένα ποσοστό του ενοικίου του. Τώρα για πλήρεις συνθήκες διαβίωσης θα διστάσω να απαντήσω ναι με σιγουριά.

Μιλήστε μας λίγο για το νέο σας δίσκο.

Bonnie Nettles: Η νέα μας κυκλοφορία θα είναι κυριολεκτικά η πιο BONNIE NETTLES δουλειά με όλη την ομάδα να συμμετέχει ξανά στη δημιουργική του διαδικασία όπως και στον πρώτο απλά με περισσότερο «φωτεινό» ήχο και ενέχεται να κυκλοφορήσει το 2024 εάν δεν έχουμε πάλι κάποιο παγκόσμιου μεγέθους συμβάν όπως το 2020 με τον Covid που έπεσε ακριβώς στην ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου μας δίσκου. Για τους ανυπόμονους θα κυκλοφορήσει και το τρίτο μας single στο 2023 με τίτλο «Adorable».

untitled-10.jpg
Οι Bonnie Nettles στο στούντιο τους. photo/Νίκος Ραζής.

Θα πάτε περιοδεία εκτός Ελλάδας;

Bonnie Nettles: Ναι, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό! Ξεκινάμε στις 22 Νοεμβρίου από τη Φιλιππούπολη και μετά από 10 live στην Ευρώπη επιστρέφουμε στην Αθήνα να γιορτάσουμε το τέλος της περιοδείας φυσικά συναυλιακά, στο Arch Live club παρέα με τους Big Nose Attack και τους Birds of Vale την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και σας περιμένουμε όλους με χαρά.

untitled-8.jpg
«Εάν είναι εργασιομανής και τυχερός την ίδια στιγμή μπορεί να βγάζει ένα ποσοστό του ενοικίου του. Τώρα για πλήρεις συνθήκες διαβίωσης θα διστάσω να απαντήσω ναι με σιγουριά»photo/Νίκος Ραζής

Τι μουσική προτιμάτε να ακούτε στο σπίτι;

Bonnie Nettles: Stone Roses, George Michael, Robbie Williams, Can και Sun Ra.

Πώς συντονίζεστε στις πρόβες, τόσα άτομα; Φαίνεται δύσκολο.

Bonnie Nettles: Σίγουρα είναι δύσκολη η διαδικασία του προγραμματισμού, εάν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και να πετύχεις ο δημιουργικός συντονισμός έρχεται αυτόματα και είναι μαγικος, είναι ο λόγος που πήρες την απόφαση να παίξεις με άλλους άλλωστε.

Ποιες μπάντες ή καλλιτέχνες σας έχουν επηρεάσει στον ήχο σας;

Bonnie Nettles: Με σειρά επίδρασης:

The Charlatans
Primal scream
Happy Mondays
The Brian Jonestown Massacre
The Grateful Dead.

untitled-5.jpg
«Ξεκινάμε στις 22 Νοεμβρίου από τη Φιλιππούπολη και μετά από 10 live στην Ευρώπη επιστρέφουμε στην Αθήνα να γιορτάσουμε το τέλος της περιοδείας φυσικά συναυλιακά, στο Arch Live club παρέα με τους Big Nose Attack και τους Birds of Vale την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και σας περιμένουμε όλους με χαρά.» photo/Νίκος Ραζής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ