ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γουίλεμ Νταφόε και οι έξι δύσκολες ώρες μακιγιάζ στο «Poor Things» του Λάνθιμου

Ο Γουίλεμ Νταφόε και οι έξι δύσκολες ώρες μακιγιάζ στο «Poor Things» του Λάνθιμου
Ο Νταφόε παίζει τον εκκεντρικό όσο και πολύ έξυπνο επιστήμονα δρ Γκόντγουιν Μπάξτερ, το πρόσωπο του οποίου παραμορφώθηκε όταν ήταν νέος από τον χειρουργό πατέρα του. photo: Poor Things, Searchlight Pictures

Το να είσαι μέρος των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Λάνθιμου, «Poor Things», τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος συμμετέχει στην ταινία, σε έναν ρόλο κλειδί για την ιστορία. Πιο συγκεκριμένα ο Νταφόε, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο Hollywood reporter, έφτανε στις 3 τα ξημερώματα στο σετ, ενώ όλοι οι άλλοι ηθοποιοί έπρεπε να είναι εκεί στις 7 π.μ., και στη συνέχεια, έκανε όλη την ημέρα γύρισμα. Κι αυτό μόνο και μόνο για χάρη του μακιγιάζ του το οποίο χρειαζόταν κάθε μέρα 6 ώρες για να φτιαχτεί όπως πρέπει.

«Έφτανα στο σετ στις τρεις η ώρα το πρωί, καθόμουν στην καρέκλα και έκανα διαλογισμό προσπαθώντας να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι έπρεπε να μείνω ακίνητος για 6 ωρες. Δεν μπορείς να κοιμηθείς, πρόκειται για μία αρκετά περίπλοκη διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας οφείλεις να συνεργαστείς με την makeup team», τόνισε ο Νταφόε, προσθέτοντας -χωρίς καμία γκρίνια- ότι το συγκεκριμένο μακιγιάζ ήταν «κυριολεκτικά, μια μάσκα».

Οι μακιγιέρ ξεκίνησαν τη μεταμόρφωση από τις βαθιές ουλές έτσι ώστε να κατανοήσει καλύτερα πώς μοιάζει ο χαρακτήρας που θα υποδυόταν.

Γιατί όμως ο Νταφόε έπρεπε να περνάει όλο αυτό το μαρτύριο κάθε μέρα στο γύρισμα; Ο Νταφόε παίζει τον εκκεντρικό όσο και πολύ έξυπνο επιστήμονα δρ Γκόντγουιν Μπάξτερ, το πρόσωπο του οποίου παραμορφώθηκε όταν ήταν νέος από τον χειρουργό πατέρα του. Ο δρ. Μπάξτερ μεταμοσχεύει στο κρανίο μίας νεαρής γυναίκας, η οποία αυτοκτόνησε πέφτοντας στον Τάμεση, προκειμένου να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύζυγο της, τον εγκέφαλο του εμβρύου που κυοφορούσε. Όταν γίνεται σαφές ότι η Μπέλα -Έμμα Στόουν επιθυμεί να εξερευνήσει μόνη της τον έξω κόσμο, ο δρ Μπάξτερ έρχεται αντιμέτωπος με την πατρική συνειδητοποίηση ότι πρέπει να την αφήσει να φύγει.

«Στα γυρίσματα με φώναζαν Κερκ. Θεωρούσαν ότι έμοιαζα με τον Κερκ Ντάγκλας», λέει ο Νταφόε, που δηλώνει πώς τα γυρίσματα του «Poor Things» ήταν μια εξαιρετικά θετική εμπειρία για τον ίδιο ως ηθοποιό παρόλη την ταλαιπωρία που πέρασε.

Ίσως ένας σημαντικός και δύσκολος ρόλος που μπορεί θα του χαρίσει ακόμη μία υποψηφιότητα -και γιατί όχι, ένα βραβείο-στα Όσκαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ