ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O John Travolta κάποτε κόντεψε να σκοτωθεί με το αεροπλάνο του

O John Travolta κάποτε κόντεψε να σκοτωθεί με το αεροπλάνο του
Το «The Shepherd» αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού πιλότου που προσπαθεί να προσγειωθεί με ασφάλεια αφού αντιμετώπισε ηλεκτρική βλάβη στον αέρα. Η υπόθεση είναι παράξενα παρόμοια με αυτό που ο Travolta, ένας διπλωματούχος πιλότος, είπε ότι βίωσε το 1992. Associated Press

Ο John Travolta λέει ότι μια παραλίγο θανατηφόρα εμπειρία που έζησε καθώς πιλόταρε ένα αεροπλάνο το 1992 τον ενέπνευσε να αναλάβει το ρόλο του στη νέα μικρού μήκους ταινία της Disney+ «The Shepherd».

Το «The Shepherd» αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού πιλότου που προσπαθεί να προσγειωθεί με ασφάλεια αφού αντιμετώπισε ηλεκτρική βλάβη στον αέρα. Η υπόθεση είναι παράξενα παρόμοια με αυτό που ο Travolta, ένας διπλωματούχος πιλότος, είπε ότι βίωσε το 1992.

Υπενθυμίζοντας το περιστατικό κατά τη διάρκεια ενός Q&A στο Λονδίνο την Πέμπτη, σύμφωνα με το Variety, ο Travolta μοιράστηκε ότι «είχε μια πλήρη ηλεκτρική βλάβη» σε ένα τζετ που οδηγούσε ενώ πετούσε πάνω από την Ουάσιγκτον DC με την οικογένειά του.

«Ξέρω πως είναι να νομίζεις ότι θα πεθάνεις», είπε. «Είχα δύο καλούς κινητήρες τζετ, αλλά δεν είχα όργανα, ηλεκτρικά, τίποτα. Και νόμιζα ότι τελείωσε».

Τελικά έκανε μια ασφαλή προσγείωση «σαν από θαύμα», είπε. Αυτός είναι ο λόγος που ο John Travolta έπαιξε στο «The Shepherd», το οποίο βασίζεται στο ίδιο βιβλίο του Frederick Forsyth το 1975.

Στη μικρού μήκους ταινία, ο John Travolta υποδύεται έναν καλό Σαμαρείτη που καθοδηγεί έναν νεαρό πιλότο (Ben Radcliffe) στην ασφάλεια αφού βρίσκεται «σε κίνδυνο όταν του κόβουν τον ασύρματο και το ηλεκτρικό ρεύμα, αφήνοντάς τον αποκλεισμένο και λειτουργεί με περιορισμένα καύσιμα», σύμφωνα με μια επίσημη σύνοψη.

Ο ηθοποιός του «Pulp Fiction» είπε ότι η ιστορία του «The Shepherd» είχε βαθιά απήχηση μέσα του, επειδή έχει να κάνει με τη «ζωή και τον θάνατο και το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή».

Το "The Shepherd" θα είναι διαθέσιμο για ροή στο Disney+ την 1η Δεκεμβρίου.

John Travolta recalls close call while piloting plane in 1992: ‘I thought it was over’

ΔΗΜΟΦΙΛΗ