ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Και η ψυχίατρος του δολοφόνου του John Lennon στο ντοκιμαντέρ «Murder Without a Trial»

Και η ψυχίατρος του δολοφόνου του John Lennon στο ντοκιμαντέρ «Murder Without a Trial»
AP Photo/Jens Meyer

Τα άγνωστα κίνητρα πίσω από τον μοιραίο πυροβολισμό του John Lennon από τον Mark David Chapman παρουσιάζονται στο νέο ντοκιμαντέρ του Apple TV+ με τίτλο «John Lennon: Murder Without a Trial». Το ντοκιμαντέρ θα «βγει» στον αέρα στις 6 Δεκεμβρίου και θα προβληθεί στις σε τρία μέρη.

Μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις από αυτόπτεις μάρτυρες και πρόσωπα από τον στενό κύκλο του «σκαθαριού» δίνονται νέες απαντήσεις και πληροφορίες για το πώς ένας φωτογράφος από τη Χαβάη θέλησε να δολοφονήσει τον Lennon.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η ψυχίατρος που αξιολόγησε για πρώτη φορά τον Chapman, ο οδηγός ταξί Richard Peterson που ήταν μάρτυρας των πυροβολισμών και ο Jay Hastings, θυρωρός στο ιστορικό κτίριο Dakota, στο Central Park του Μανχάταν που άκουσε τα τελευταία λόγια του Lennon.

Θαυμαστές του Τζον Λένον αφήνουν μ κάθε χρόνο στοις 8 Δεκεμβρίου λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του, απέναντι από το κτήριο / Dakota / AP Photo/Mark Lennihan

Το ντοκιμαντέρ έχει χαρακτηριστεί η «πιο διεξοδική έρευνα» της δολοφονίας του Lennon το 1980, καθώς στους δημιουργούς του παραχωρήθηκε εκτεταμένη πρόσβαση στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης και στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα μέσω του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών.

Ο δολοφόνος του John Lennon, Mark David Chapman / Departamento de Correccionales del Estado de Nueva York vía AP, Archivo

Σε σκηνοθεσία του Νικ Χολτ και του Ρομπ Κόλντστριμ το «Murder Without a Trial» είναι παραγωγή της 72 Films. Ο εκτελεστικός παραγωγός της Coldstream μαζί με τους Ντέιβιντ Γκλόβερ, Μαρκ Ράφαελ και Λούις Λι Ρέι είναι παραγωγοί της ταινίας.

Το όπλο του δολοφόνου / AP Photo/Seth Wenig

ΔΗΜΟΦΙΛΗ