ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρυσές Σφαίρες 2024: Όταν ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε τον «ήρωά του» Μπρους Σπρίνγκστιν

Χρυσές Σφαίρες 2024: Όταν ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε τον «ήρωά του» Μπρους Σπρίνγκστιν
Ο Γιώργος Λάνθιμος αναφέρθηκε δύο φορές στον Μπρους Σπρίνγκστιν στην ευχαριστήρια ομιλία του στις Χρυσές Σφαίρες YouTube/Golden Globes/AP Photo

Η νίκη του Γιώργου Λάνθιμου και του «Poor Things» στις Χρυσές Σφαίρες που απονεμήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ήταν μια έκπληξη για όσους περίμεναν ότι στην κατηγορία Κωμωδία / Μιούζικαλ θα κέρδιζε η ταινία «Barbie». Με το φαινόμενο «Barbenheimer» να έχει σαρώσει τους κινηματογράφους το περασμένο καλοκαίρι και το «Oppenheimer» να κερδίζει στην κατηγορία Δράμα, έμοιαζε λογικό το άλλο μεγάλο βραβείο να πάει στην ταινία της Γκρέτα Γκέργουικ.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη όμως, ήταν το ξεκίνημα της ευχαριστήριας ομιλίας του Γιώργου Λάνθιμου, με τον έλληνα σκηνοθέτη να απευθύνεται στον θρύλο της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν και να τον αποκαλεί ήρωά του.

«Όλη τη βραδιά ήθελα να μιλήσω στον Μπρους Σπρίνγκστιν. Έχουμε τα ίδια γενέθλια, 23 Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ήρωάς μου καθώς μεγάλωνα», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Αλλά και προς το τέλος της ομιλίας του, πριν αναφερθεί στην Έμα Στόουν, ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε τον Σπρίνγκστιν επειδή «με βοήθησε να μεγαλώσω και να γίνω αυτός που είμαι σήμερα».

Όσο για τον 74χρονο Σπρίνγκστιν, που ετοιμάζεται για νέα περιοδεία μέσα στη χρονιά, υποδέχθηκε τις φιλοφρονήσεις με χαμόγελο και υψωμένο αντίχειρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ