ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Bραβείο στο ανθρωπιστικό ντοκιμαντέρ για την Αθήνα των Νεόπτωχων στη Βαρκελώνη

Bραβείο στο ανθρωπιστικό ντοκιμαντέρ για την Αθήνα των Νεόπτωχων στη Βαρκελώνη

“Ο σκοπός της προσπάθειας μας, είναι να συνεισφέρουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης και ποικιλόμορφης κοινότητας ανθρώπων, που να νοιάζονται βαθιά για τα θέματα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα ενωθούν μαζί μας και θα είναι η αρχή μιας πλατιάς ανθρωπιστικής κίνησης. Αυτό θέλουμε, γι' αυτό αγωνιζόμαστε” σημειώνει ο Τάκης Μπαρδάκος.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του νιώθουν μια δικαίωση καθώς το ντοκιμαντέρ που καταγράφει την Ελλάδα των νεόπτωχων, των ανέργων που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης, "Αθήνα Από Κάτω" κέρδισε βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαρκελώνης Βarcelona Planet Film Festival.

"Είναι πολύ σημαντικό ότι μια ταινία για την ελληνική κρίση, χωρίς καμία χρηματοδότηση απο επίσημους φορείς,ή τηλεοπτικά δίκτυα, κατάφερε να διακριθεί και να κερδίσει το βραβείο σε ενα διεθνές ευρωπαϊκό Φεστιβάλ" μας λέει ο ίδιος.

Καταγράφοντας εικόνες της εξαθλίωσης όπως αποτυπώνονται στις ζωές των θυμάτων της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ο Τάκης Μπαρδάκος και οι συνεργάτες του θέλουν να μας υπενθυμίσουν όσα οφείλουμε να γνωρίζουμε για να οικοδομηθεί ένας ανθρώπινος κοινωνικός ιστός με αντοχή στο χρόνο και τις αξίες.

athina

"Tο επόμενο πρότζεκτ, θα είναι πάλι κοινωνικό και ανθρωπιστικό. Θα αφορά το προσφυγικό, απο τη Λέσβο εως την Ειδομένη και την καθημερινή προσφορά προς τους πρόσφυγες απο ενα μοναστήρι της Χαλκιδικής" προσθέτει ο ίδιος.

Διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ένα κάλεσμα σε "πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες απ' όλο τον κόσμο" εγκαινιάζει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα ντοκιμαντέρ που θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν, "είναι οι πρώτες και δεύτερες ταινίες τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους (διάρκειας άνω των 50 λεπτών), σκηνοθετών απ' όλο τον κόσμο, που δεν έχουν πραγματοποιήσει πρεμιέρα στην Ελλάδα".

Το τμήμα αυτό θα περιλαμβάνει έως και 14 ταινίες, ενώ ελληνικής παραγωγής μπορεί να είναι μέχρι τρεις. "Με αυτόν τον τρόπο το φεστιβάλ ενισχύεται και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πεδίο των φεστιβάλ ντοκιμαντέρ παγκοσμίως" σημειώνεται στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ