ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «τέλειο» τραγούδι που διαμόρφωσε την Emma Stone

Το «τέλειο» τραγούδι που διαμόρφωσε την Emma Stone
Αν και γνώρισε την επιτυχία μπροστά από την κάμερα και όχι σε κάποιο μουσικό στούντιο, η καριέρα της Stone συχνά συμβαδίζει με τη μουσική Associated Press

Δεν υπάρχει τέλειο τραγούδι. Ανεξάρτητα από το πόσο αριστοτεχνικά γραμμένο, επιμελώς διασκευασμένο ή άψογα κατασκευασμένο μπορεί να είναι ένα κομμάτι, πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που αμφισβητούν την υπεροχή του. Ευτυχώς, αυτή η υποκειμενικότητα είναι ακριβώς εκεί που η μουσική βρίσκει τον ενθουσιασμό της. Χωρίς ένα τέτοιο τέλειο τραγούδι που έχει συμφωνηθεί παγκοσμίως, είμαστε όλοι ελεύθεροι να ρίξουμε στο τραπέζι τις προτάσεις μας. Για την Emma Stone είναι ένα κλασικό τραγούδι του Cat Stevens.

Αν και γνώρισε την επιτυχία μπροστά από την κάμερα και όχι σε κάποιο μουσικό στούντιο, η καριέρα της Stone συχνά συμβαδίζει με τη μουσική. Από τη συμμετοχή δίπλα στο The Lonely Island και το Popstar: Never Stop Never Stopping μέχρι τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, στο βραβευμένο με Όσκαρ ρομαντικό μιούζικαλ La La Land του Damien Chazelle, η τάση της για ερμηνεία δεν περιορίστηκε ποτέ μόνο στην υποκριτική.

Υπάρχει ένα τραγούδι που φαίνεται να έχει κολλήσει στην Stone για πάνω από μια δεκαετία: το «Where Do The Children Play» του Cat Stevens. Αποτελώντας το εναρκτήριο κομμάτι του εμβληματικού άλμπουμ του Stevens του 1980 Tea for the Tillerman, το τραγούδι εξετάζει τον αντίκτυπο των αεροπλάνων και της βενζίνης στο μέλλον μας μέσα από το στίχο.

Αυτό το μείγμα της ηρεμίας και της μελαγχολικής διάθεσης ήταν που κέρδισε την Emma Stone. Ανακάλυψε για πρώτη φορά το τραγούδι μέσα από την ταινία του Hal Ashby Harold and Maude (1971) και αμέσως ερωτεύτηκε το soundtrack. Όπως θυμήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τη βρετανική Vogue, το χαλαρωτικό τραγούδι του Stevens θα συνέχιζε να τη βοηθάει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο στη ζωή της.

«Η μαμά μου είχε καρκίνο του μαστού όταν ήμουν 19», εξήγησε, «και άκουγα πολύ Cat Stevens εκείνη την εποχή και αυτό το τραγούδι για κάποιο λόγο ήταν πολύ χρήσιμο και αποτελεσματικό και καταπραϋντικό, γιατί είναι λυπηρό αλλά είναι επίσης απλά το είδος του τέλειου τραγουδιού. Ήταν πολύ διαμορφωτικός εκείνη την περίοδο της ζωής μου για μένα ο Stevens. Μου άρεσε πολύ αυτό το τραγούδι».

Ταυτόχρονα καταπραϋντικό και μελαγχολικό, ένας διαλογισμός για την πρόοδο και την καταστροφή, το «Where Do The Children Play» είναι σίγουρα ένας άξιος διεκδικητής για το τέλειο τραγούδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ