ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία από τις πιο σεξουαλικές σκηνές στην ιστορία του σινεμά συμπεριλαμβάνει ένα... αυγό

Μία από τις πιο σεξουαλικές σκηνές στην ιστορία του σινεμά συμπεριλαμβάνει ένα... αυγό
«Η ταινία του Juzo Itami του 1985 "Tampopo" αψηφά τα είδη και τις ταμπέλες. Itami Productions New Century Producers

Η ταινία του Juzo Itami του 1985 «Tampopo» πραγματικά αψηφά τα είδη και τις ταμπέλες, μέχρι που του δόθηκε και ο τίτλος του πρώτου «ramen γουέστερν». Τα σκηνοθετικά παιχνίδια του Itami περιέχουν στοιχεία σπαγγέτι γουέστερν, προσδίδοντας παράλληλα μια κωμικοτραγική αφήγηση στις ερωτικές σχέσεις.

Υπάρχει μια βαθιά εμπειρία που εμφανίζεται σε όλο το «Tampopo» που γιορτάζει την πράξη του φαγητού, μετατρέποντάς το μέσω του κινηματογράφου σε ένα μέσο που προκαλεί όλες τις αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του σεξουαλικού ενστίκτου, με αμέτρητα στοιχεία που διεγείρουν την «όρεξη» του κοινού.

Το «Tampopo» δείχνει πώς ο κεντρικός χαρακτήρας φτιάχνει το καλύτερο ramen στην πόλη με τη βοήθεια ενός περίεργου ζευγαριού, με τον σκηνοθέτη να εξερευνά έτσι την παράδοση και τη σημασία της γαστρονομικής αριστείας στην Ιαπωνία προσκαλώντας τους θεατές να αγκαλιάσουν αυτή την τέχνη.

Μέσα στην ταινία υπάρχουν πολλές δευτερεύουσες σκηνές που εξερευνούν τα θαύματα του φαγητού, και μια από τις αναμφίβολα απαραίτητες ερωτικές σκηνές να διαδραματίζεται ανάμεσα σε έναν μαφιόζο και την ερωμένη του. Καθισμένο σε ένα ξενοδοχείο, το ζευγάρι απολαμβάνει την πιο σεξουαλική φύση του φαγητού, με πολλά ζουμερά φρούτα και τροφές να καταναλώνονται κατά τη διαδικασία.

Σε μια σκηνή ο γκάνγκστερ προσεγγίζει την ερωμένη του με τους δυο να είναι ντυμένοι στα λευκά, κάτι που συμβολίζει ίσως την αγνότητά τους. Ο άντρας σπάει προσεχτικά ένα αυγό, χωρίζει το ασπράδι από τον κρόκο και κλείνει τα μάτια του καθώς τοποθετεί το μαλακό, κίτρινο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μέρος του αυγού στο στόμα του κοιτάζοντας την με βαριές ανάσες.

Πετάει το τσόφλι στο πάτωμα και αγκαλιάζει την ερωμένη του, γλιστρώντας τον κρόκο στο στόμα της και μετά σκύβοντας για να τον λάβει ξανά πίσω. Η σκηνή είναι απολύτως γεμάτη από καθαρή σεξουαλική ενέργεια αλλά ταυτόχρονα και χιούμορ.

Η εν λόγω σκηνή είναι η πιο ερωτική στιγμή της ταινίας και σίγουρα μια από τις πιο σεξουαλικές στην ιστορία του κινηματογράφου. Υπάρχει μια λεπτότητα στις διαδικασίες που αναμφίβολα σπινθηρίζει καθώς ο κρόκος γλιστρά ανάμεσα στα στόματα δύο πραγματικά όμορφων εραστών.

Η ταινία του Itami, σίγουρα, παραμένει μέχρι σήμερα η επιτομή του πώς να φτιάξεις τέλειο ramen αλλά την ίδια στιγμή να το κάνεις με απαράμιλλο στυλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ