ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Save the Green Planet: Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Save the Green Planet: Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος AP/ Vianney Le Caer

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος θα συνεργαστεί ξανά με την Element Pictures για το ριμέικ της νοτιοκορεατικής κωμωδίας φαντασίας του 2003 «Save the Green Planet», όπως αναφέρει το Variety.

Σημειώνεται ότι η ταινία του «Poor Things» κέρδισε πέντε BAFTA, ενώ η πρωταγωνίστρια Έμμα Στόουν κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στα εν λόγω βρετανικά βραβεία.

Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα ταινία

Τα γυρίσματα της νέας παραγωγής αναμένονται να ξεκινήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Υόρκη αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή έναν απογοητευμένο νεαρό άνδρα που απαγάγει και βασανίζει έναν επιχειρηματία, τον οποίο πιστεύει ότι είναι μέρος μιας εξωγήινης εισβολής. Ακολουθεί μια μάχη του μυαλού μεταξύ του απαγωγέα, της αφοσιωμένης φίλης του, ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ και του επιχειρηματία.

Η σκηνοθεσία του «Save the Green Planet» ήταν του Jang Joon-hwan και σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε προσεγγιστεί και στο παρελθόν για να γίνει το ριμέικ σε σενάριο του Will Tracy. Το 2003 η ταινία του χάρισε το βραβείο Golden Bell Award για τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη στην Κορέα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος μετά το «Poor Things» έχει γυρίσει την ταινία «Kinds of Kindness» η οποία βρίσκεται στο στάδιο του post production. Πρωταγωνιστούν οι Έμμα Στόουν, Μάργκαρετ Κουόλι, Γουίλεμ Νταφόε και Τζο Αλγουιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ