ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Avatar: The Last Airbender»: Διχάζει κοινό και κριτικούς η μεταφορά της κλασικής fantasy σειράς

«Avatar: The Last Airbender»: Διχάζει κοινό και κριτικούς η μεταφορά της κλασικής fantasy σειράς
Ο Ken Leung στην πρεμιέρα του «Avatar: The Last Airbender» την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, στο Egyptian Theatre στο Λος Άντζελες. Associated Press

Σε περίπτωση που είστε νέος στο σύμπαν του Airbender, το νέο fantasy drama του Netflix, Avatar: The Last Airbender είναι ένα ριμέικ με αληθινούς ηθοποιούς της ομώνυμης δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων της Nickelodeon, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2005.

Συνδέεται άμεσα με την ταινία The Last Airbender αλλά λίγη σχέση με το Avatar, του οποίου οι δικηγόροι πνευματικών δικαιωμάτων παραπονέθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Yellowstone: Μία από τις πιο επιτυχημένες «λάθος σειρές» όλων των εποχών

Το ότι αναγκάστηκε να προσθέσει μια άνω κάτω τελεία και έναν βαρύ υπότιτλο στον τίτλο του δεν εμπόδισε το Avatar: The Last Airbender να γίνει μια από τις πιο αναγνωρισμένες σειρές κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, η βάση των θαυμαστών είναι ακόμα εκεί, έτοιμη να ακολουθήσει εκ νέου την ιστορία.

Η αφήγηση ταιριάζει στο πρότυπο αμέτρητων σειρών φαντασίας, με έναν κόσμο χωρισμένο σε βασίλεια που βρίσκονται μονίμως σε πόλεμο ή στο χείλος του, όπου οι νέοι ασκούν μια ασυνήθιστη επιρροή και όπου υπάρχουν μαγικές δυνάμεις για χρήση ή κατάχρηση.

Εδώ, υπάρχουν περιοχές που ορίζονται από τη φωτιά, τη γη, το νερό και τον αέρα, με κάθε πληθυσμό να έχει «benders», δηλαδή άτομα με την ικανότητα να ελέγχουν το εκάστοτε στοιχείο και να το χρησιμοποιούν ως όπλο.

Ένα άτομο, το Avatar, έχει τη δυνατότητα να κάπτει (to bend --> bender) και τα τέσσερα στοιχεία και, έτσι, να γίνεται ένας παντοδύναμος ειρηνευτής.

Οι κριτικοί είναι διχασμένοι: οι μισοί λένε πως πρόκειται για λάθος του Netflix, ενώ οι άλλοι λένε πως όλα πάνε καλά. Η δική μας άποψη είναι πως αν θέλεις κάτι ανάλαφρο, κάτι για να περάσεις τη ώρα σου, τότε σου κάνει. Αν τώρα περιμένεις να δεις το επόμενο Lord Of The Rings, μάλλον θα απογοητευτείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ