ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τo Small Crimes είναι ίσως το πιο τίμιο neo-noir που είδαμε τελευταία

Τo Small Crimes είναι ίσως το πιο τίμιο neo-noir που είδαμε τελευταία

Ο Nikolaj Coster-Waldau πρωταγωνιστεί ως Joe Denton στο Small Crimes. 

photo/Netflix

Ένας πρώην αστυνομικός που συνελήφθη για ένα έγκλημα απελευθερώνεται από τη φυλακή και επιστρέφει στο σπίτι μετά από έξι χρόνια, ελπίζοντας να αφήσει πίσω τη ζωή του εγκλήματος και να επανασυνδεθεί με την εν διαστάσει οικογένειά του. Αλλά αυτή η ζωή δεν θέλει να τον αφήσει τόσο εύκολα...

Η συνέχεια του σκηνοθέτη Evan Katz στο Cheap Thrills του 2013 είναι ένα δυνατό neo-noir που απαντά σε ένα παλιό ερώτημα: Αλλάζουν ποτέ οι άνθρωποι; Μπορούν αν το θέλουν πραγματικά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εδώ.

Ο Nikolaj Coster-Waldau (γνωστός περισσότερο ως Jamie Lannister από το Game of Thrones) πρωταγωνιστεί ως Joe Denton, ένας πρώην αστυνομικός που αποφυλακίστηκε μετά από θητεία για απόπειρα δολοφονίας ενός τοπικού εισαγγελέα. Δεν μετανιώνει και είναι συμπαθής επειδή σε αυτή την πολύ μικρή πόλη «κολυμπάει» με πολύ μεγαλύτερους και χειρότερους καρχαρίες, όπως ο τοπικός σερίφης.

Δεν περνάει πολύς καιρός πριν ο Joe βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σε ένα δίλλημα, αναγκασμένος να επιστρέψει στη ζωή που ήλπιζε ότι άφησε πίσω από τα κάγκελα. Αλλά είναι λίγο πιο εύκολο να υποκύψει σε αυτές τις σκοτεινές ιδιοτροπίες όταν η γυναίκα του και τα παιδιά του αντιστέκονται στις (ομολογουμένως μισογυνιστικές) προσπάθειές του να επανασυνδεθεί, με αποτέλεσμα να μένει κολλημένος, να ζει με τους γονείς του που υποδύονται οι σπουδαίοι Jacki Weaver και Robert Forster.

Ο Katz και ο συν-σεναριογράφος Macon Blair, που δουλεύουν από το μυθιστόρημα του David Zelsterman, παίρνουν ένα οικείο σκηνικό και του δίνουν νέα, πιο κοφτερά δόντια, καθώς ο Joe δέχεται απρόθυμα μια δουλειά στην οποία η μόνη υπόσχεση πληρωμής είναι να γλιτώσει απλά το τομάρι του.

Τα πράγματα περιπλέκουν περισσότερο με τον νέο του έρωτα, τον οποίο υποδύεται η εξαιρετική Μόλι Πάρκερ του Deadwood, ανατρέποντας τα συνηθισμένα τροπάρια του είδους, ως μια οξυδερκής νοσοκόμα με ένα δικό της μυστηριώδες παρελθόν που δεν αρκείται στο να είναι παθητικός θεατής.

Ένα neo noir μικρό θαύμα που ίσως σε αποτρέψει από το να ακυρώσεις τη συνδρομή σου στο Netflix για λίγο ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ