ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πέντε πιο διάσημες κινηματογραφικές σκηνές σεξ όλων των εποχών

Οι πέντε πιο διάσημες κινηματογραφικές σκηνές σεξ όλων των εποχών

Σκηνή από την ταινία «Βασικό Ένστικτο».

photo: TriStar Pictures

Ο κινηματογράφος έχει διανύσει πολύ δρόμο από τη δημιουργία του δημοφιλούς μέσου στις αρχές του 20ου αιώνα, με γραφικές σκηνές σεξ πλέον συνηθισμένες στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μετά από δεκαετίες λογοκρισίας και ηθικού πανικού.

Θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ τέχνης και απλού σεξουαλικού τίτλου, μια αξιοσημείωτη σεξουαλική σκηνή εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να πλασάρει μια ταινία, με τον πειρασμό του φυσικού ρομαντισμού στη μεγάλη οθόνη να είναι απλώς αδύνατον να αγνοήσουν.

Η σεξουαλικότητα, ο ρομαντισμός και ο ερωτισμός είναι από καιρό κεντρικά θέματα στην αφήγηση ιστοριών σε όλους τους πολιτισμούς. Το Χόλιγουντ, ως σημαντικό κέντρο παγκόσμιας ψυχαγωγίας, ικανοποιεί την επιθυμία του κοινού για ιστορίες που περιλαμβάνουν ρομαντικές σχέσεις, έλξη και σωματική οικειότητα. Οι ταινίες που ενσωματώνουν σεξουαλικά θέματα προσελκύουν συχνά κοινό που αναζητά ψυχαγωγία, απόδραση και ονειροπόληση.

Ως προς το ποια συστατικά συνθέτουν μια καλή σεξουαλική σκηνή, αυτό είναι ένα εξ ολοκλήρου άλλο ερώτημα, καθώς εξαρτάται πλήρως από τον τόνο της ταινίας.

Ενώ πολλές ταινίες προσπαθούν να αντικατοπτρίσουν το πάθος μιας σεξουαλικής σκηνής, παραμένουν άδοξες δύσκολες σκηνές, ιδιαίτερα όταν πρέπει να ληφθούν τέτοια προσεκτικά μέτρα προστασίας στα παρασκήνια της παραγωγής μιας ταινίας. Καταγράφοντας τις πιο παθιασμένες, ακόμη και μερικές από τις πιο αστείες σκηνές σεξ όλων των εποχών, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα αγαπημένα μας παρακάτω, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών από πολύ διάσημους σκηνοθέτες.

Ghost (Jerry Zucker, 1990)

Είναι απορίας άξιο πώς μια από τις πιο ιδιόμορφες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών καταλήγει να γίνει μια από τις πιο επιδραστικές στο είδος, με την υπερφυσική ιστορία αγάπης του Τζέρι Ζάκερ να λέει την ιστορία μιας ρομαντικής λαχτάρας… από τον τάφο.

Με πρωταγωνιστές τους Πάτρικ Σουέιζι, Ντέμι Μουρ και Γούπι Γκόλντμπεργκ, η πλοκή της ταινίας ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που έχασε πρόσφατα τον σύντροφό της, μόνο για να επικοινωνήσει το φάντασμα του μαζί της και να την προειδοποιήσει για έναν επικείμενο κίνδυνο. Αυτό ανοίγει τη θέση για μια από τις πιο αισθησιακές και παθιασμένες κινηματογραφικές σκηνές όλων των εποχών, όταν οι δύο χαρακτήρες συμμετέχουν σε μια υγρή, «ατημέλητη» και ερωτική συνεδρία κατασκευής αγγειοπλαστικής (!) που γρήγορα οδηγεί σε πιο ξεκάθαρα πράγματα.

Basic Instinct (Paul Verhoeven, 1992)

Συχνά αναγνωρίζεται ως ερωτική ρομαντική ταινία, το Basic Instinct έχει άπειρο σεξ όπως καμία άλλη ταινία σε αυτήν τη λίστα, μεταφέροντας τον κινηματογράφο σε εντελώς νέα μέρη μετά την κυκλοφορία του το 1992.

Ένας βίαιος αστυνομικός ντετέκτιβ που ερευνά μια σαγηνευτική μυθιστοριογράφο για φόνο, η ταινία του Πολ Βερχόφεν γίνεται γρήγορα κάτι πολύ πιο συγκινητικό, καθώς οι δυο τους λαχταρούν ο ένας τον άλλον. Ένας καταπέλτης ερμηνείας των πρωταγωνιστών Μάικλ Ντάγκλας και Σάρον Στόουν με άμεση διεθνή επιτυχία, το Basic Instinct προτάθηκε για δύο Βραβεία Όσκαρ παρά την έντονη γραφική σκηνή του σεξ που αντανακλούσε καλά το λάγνο πάθος της ίδιας της ταινίας.

Blue Valentine (Derek Cianfrance, 2010)

Το δράμα Blue Valentine του 2010 του Derek Cianfrance μοιάζει τόσο οδυνηρό και τόσο αληθινό που πραγματικά αψηφά τις προσδοκίες ενός κινηματογραφικού ρομαντισμού.

Παρουσιάζοντας το σεξ και τις σχέσεις με σωματικό και συναισθηματικό ρεαλισμό, το Blue Valentine καταγράφει τη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού, τον οποίο υποδύονται οι Ryan Gosling και Michelle Williams, καθώς ο έρωτας τους καταρρέει μετά από πολλά χρόνια. Φορτισμένη με δεκαετίες αγάπης και ταραχώδους συναισθήματος, η εμβληματική σεξουαλική σκηνή της ταινίας είναι ένα ψυχολογικό χάος καθώς τα καταπιεσμένα συναισθήματα ξεχύνονται στην οθόνη.

Don’t Look Now (Nicolas Roeg, 1973)

Συχνά στον κινηματογράφο, το σεξ που βλέπουμε στην οθόνη είναι ανάμεσα σε δύο νέους, εμφανίσιμους χαρακτήρες, τους οποίους συνήθως υποδύονται τα πιο καυτά ταλέντα του Χόλιγουντ δίνοντας την πιο θεατρική τους ερμηνεία. Σπάνια βλέπουμε σεξουαλικές σκηνές μεταξύ μεγαλύτερων εραστών.

Αυτό ακριβώς έδωσε στο κοινό ο σκηνοθέτης Nicolas Roeg στο ψυχολογικό θρίλερ Don't Look Now του 1973, με τους Donald Sutherland και Julie Christie. Με πρωταγωνιστές ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχασε πρόσφατα τη μικρή κόρης τους, το σεξ έρχεται καθώς τα δύο άτομα εξακολουθούν να αναρρώνουν από τα βάσανα τους. Ακατέργαστοι, συναισθηματικοί και ευάλωτοι, οι δυο τους κάνουν έρωτα σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου με χημεία που ουρλιάζει το σεξουαλικό τους παρελθόν.

Αυτό που ξεχωρίζει αυτή τη σκηνή είναι η ωμή και ρεαλιστική απεικόνιση της σεξουαλικότητας. Σε αντίθεση με πολλές ταινίες του Χόλιγουντ της εποχής, οι οποίες συχνά απεικόνιζαν το σεξ με στυλιζαρισμένο και ρομαντικό τρόπο, η σεξουαλική σκηνή στο Don't Look Now παρουσιάζεται με ειλικρινή και αφιλτράριστο τρόπο, αποτυπώνοντας την ακατάστατη και απρόσκοπτη φύση της ανθρώπινης επιθυμίας.

Monster’s Ball (Marc Forster, 2002)

Ίσως μία από τις πιο σέξι σκηνές όλων των εποχών η οποία καταγράφηκε στην οθόνη. Με την υπέροχη Halle Berry να είναι πραγματικά καυτή σε όλη την διάρκεια της ταινία με αποκορύφωμα φυσικά τη στιγμή που ο επίσης πολύ καλός Billy Bob Thornton αποφασίζει να την ικανοποιήσει σεξουαλικά, κάτι που χτίζεται σταδιακά σε όλο το σενάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ