ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ από τις... στάχτες του Lemmy των Motörhead

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ από τις... στάχτες του Lemmy των Motörhead

Ο James Hetfield των Metallica την πρώτη ημέρα του Μουσικού Φεστιβάλ Lollapalooza την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 στο Grant Park στο Σικάγο.

photo/AP

Ο James Hetfield ανέβασε μία φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό των Metallica στο Instagram με το νέο του τατουάζ, χαραγμένο στο μεσαίο του δάχτυλο.

Το τατουάζ είναι το σύμβολο του μπαστουνιού μέσα σε έναν σιδερένιο σταυρό - ένα σύμβολο που ο Hetfield έχει ενσωματώσει στις κιθάρες του στο παρελθόν. Ο τραγουδιστής έχει επίσης ένα τατουάζ με έναν σιδερένιο σταυρό στον αγκώνα του.

Όπως έγραψε ο ίδιος στον επίσημο λογαριασμό των Metallica στο Instagram είναι αφιερωμένο στον Lemmy των θρυλικών Motörhead, που επηρέασαν βαθιά τη μουσική των Metallica.

https://www.instagram.com/p/C52YSM7rJxa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ένας χαιρετισμός στον φίλο και προσωπική μου έμπνευση μου τον κ. Lemmy Kilmister. Χωρίς αυτόν, ΔΕΝ θα υπήρχαν Metallica. Μαύρο μελάνι ανακατεμένο με τις στάχτες του που μου παραχωρήθηκαν τόσο ευγενικά. Έτσι, τώρα είναι σε θέση να συνεχίζει να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον κόσμο».

Οι Metallica ήταν πάντα έντονοι στη γνώμη τους για τον ρόλο που έπαιξε ο Lemmy Kilmister στην ιστορία τους ως συγκρότημα από τότε που ο τραγουδιστής και μπασίστας των Motörhead πέθανε από καρκίνο το 2015. Ο ντράμερ των Metallica, Lars Ulrich, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι Mötörhead ήταν η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία των Metallica.

Μιλώντας για τον θάνατο του Lemmy το 2016, ο Hetfield θυμήθηκε την επιρροή του. «Ήμουν αρκετά στενοχωρημένος όταν έφυγε», είπε ο Hetfield. «Το όραμά μου για αυτόν ήταν σαν ένα άγαλμα ενός ανθρώπου που είναι αθάνατο. Όταν πέθανε στεναχωρήθηκα πολύ. Είπα "πού είναι ο αρχηγός μας τώρα"; Ήταν σαν νονός για εμάς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαν οι Metallica. Όταν ήταν εδώ, ένιωθα ότι τα πράγματα ήταν εντάξει».

Οι στάχτες του Lemmy είχαν τοποθετηθεί σε ασημένιες σφαίρες και μοιράστηκαν μετά από επιθυμία του ίδιου, σε στενούς του φίλους.

Το μήνυμα προς τους παραλήπτες έλεγε: «Όλοι ξέρουμε ότι ο Lemmy είχε πολλούς γνωστούς, αλλά λίγους θεωρούσε φίλους και ακόμα λιγότερους οικογένεια. Επειδή είσαι από αυτούς που θεωρούσε οικογένεια, θα θέλαμε να μοιραστούμε ένα κομμάτι του μαζί σου. Ο Lemmy άγγιξε τις ζωές μας με τρόπους που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, αλλά με τις στάχτες δεν κρατάς μόνο την ανάμνηση. Κρατάς τον Lemmy μαζί σου για πάντα. Ήταν ο Lemmy. Έπαιζε Rock 'n' Roll. Μην τον ξεχάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ