ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Α. Μπαλτάς εγκαινίασε την προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

Ο Α. Μπαλτάς εγκαινίασε την προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου
Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο αργυρός κρατήρας μεταφέρθηκε, από το Εργαστήριο Συντήρησης Μετάλλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην αίθουσα του Βωμού EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Τα εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου στο καθολικό του ενετικού ναού του Αγίου Φραγκίσκου στο Ρέθυμνο, πραγματοποίησε στις 9 το βράδυ ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, των δήμων Ρεθύμνου και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ο κ. Μπαλτάς που σήμερα περιόδευσε και ξεναγήθηκε στη Μονή Αρκαδίου και στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, δήλωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει την ανάπτυξη σε συνάρτηση με τον πολιτισμό ενισχύοντας τη σχέση αυτών τον δύο δεδομένης της σημαντικής τους προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες αλλά και την ίδια τη χώρα.

Στην ομιλία του τόνισε πως μπορεί η πρόοδος να είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης του πολιτισμού μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων ενώ σχετικά με το νέο αρχαιολογικό Μουσείο που θα στηθεί στο Ρέθυμνο συμφώνησε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ότι θα συμπράξουν για το κόστος της μελέτης του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε:

Το Ρέθυμνο διαθέτει τεράστιο πλούτο από όλες τις εποχές της ελληνικής ιστορίας και για το λόγο αυτό έχει πραγματική ανάγκη για ένα καινούργιο, νέο σύγχρονο Μουσείο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζει την προσωρινή έκθεση και που σήμερα εγκαινιάζουμε, είναι ένα κάλεσμα για να γίνει το μόνιμο και πιστεύω πως όλος ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει ότι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ανάπτυξη, όλες οι πλευρές της σύγχρονης ζωής, συνομιλούν ενεργά με τον αρχαίο κόσμο, τον κόσμο της κληρονομιάς μας και αν αυτά τα συνειδητοποιήσουμε καταλαβαίνουμε τότε σε ποια χώρα ζούμε και το τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ