ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Νικ Κέιβ αποκαλύπτει τα συναισθήματά του για την απώλεια του γιου του

Ο Νικ Κέιβ αποκαλύπτει τα συναισθήματά του για την απώλεια του γιου του
Ο Νικ Κέιβ στην αφίσα του ντοκιμαντέρ «One More Time With Feeling» nickcave.com

O Αυστραλός μουσικός Νικ Κέιβ (Nick Cave) ελπίζει ότι ένα ντοκιμαντέρ 3D θα βοηθήσει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο του γιου του, παρά να μιλήσει ο ίδιος σε πλήθη αγνώστων προωθώντας το νέο του άλμπουμ, δήλωσε σήμερα ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Άντριου Ντόμινικ (Andrew Dominik).

Ο γιος του Κέιβ, Άρθουρ, σκοτώθηκε σε ηλικία 15 ετών όταν έπεσε από γκρεμό στο Μπράιτον (Brighton) τον Ιούλιο πέρυσι. Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ ο πατέρας του ηχογραφούσε το άλμπουμ «Skeleton Tree».

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για εκείνον να μιλήσει για το άλμπουμ χωρίς να αναφερθεί στο πλαίσιο υπό το οποίο το άλμπουμ αυτό ηχογραφήθηκε, που ήταν ο θάνατος του γιου του», είπε ο Ντόμινικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

«Δεν είναι ότι δεν θέλει να μιλήσει σχετικά με το τι συνέβη με τον Άρθουρ, αλλά νομίζω ότι δεν ήθελε να το κάνει μαζί με κάποιους ξένους... επομένως η λύση του ήταν να κάνει μια ταινία, η οποία θα του προσέφερε ασφαλέστερο χώρο».

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «One More Time With Feeling» προβλήθηκε το περασμένο διήμερο στο φεστιβάλ εκτός διαγωνισμού.

«Η ταινία δεν είναι μια αφηγηματική ταινία, είναι σαν μια εμπειρία που θα σε κατακλύσει και η τεχνολογία 3D έχει μια πιο αισθησιακή ποιότητα», επισήμανε ο Ντόμινικ.

«Δεν σκέφτεσαι πέρα από αυτό, με κάποιο τρόπο περιβάλλεσαι από αυτό», πρόσθεσε.

Nick Cave 2015 11 10 Tabatha Fireman GettyImages 496502152

Ο Νικ Κέιβ και η σύζυγός του Σούζι Μπικ (Susie Bick) στην ανάκριση για τον θάνατο του γιου τους στο ιατροδικαστικό τμήμα του Μπράιτον, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 - Πηγή: Tabatha Fireman/Getty Images

Ο σκηνοθέτης, γνωστός για ταινίες όπως το δράμα «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), υπογράμμισε ότι ήταν για εκείνον πρόκληση το να εντοπίσει τη λεπτή γραμμή του να δημιουργήσει ένα αποδεκτό πορτρέτο ενός προσώπου που βιώνει μια τραγική εμπειρία χωρίς να καταλήξει να γυρίζει μια «πένθιμη πορνογραφική ταινία».

«Πιθανόν ο τρόπος είναι απλά να είσαι ειλικρινής σχετικά με την σύγχυση που προκάλεσε, επειδή το τραύμα είναι κάτι που διαρκεί, δεν επιλύεται», είπε ο σκηνοθέτης.

Ο Ντόμινικ τόνισε ότι ο Κέιβ έχει ανάμεικτα αισθήματα σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα.

«Δεν γνωρίζω πως θα μπορούσε να παρακολουθήσει αυτήν την ταινία με τον τρόπο που ο οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να την δει».

Το Φεστιβάλ Βενετίας θα διαρκέσει έως την 10η Σεπτεμβρίου.

Nick Cave Arthur 2015 07 16 Tabatha Fireman GettyImages 480924660 1000

Λουλούδια στο σημείο όπου δύο ημέρες πριν είχε βρει τραγικό θάνατο ο 15χρονος Άρθουρ Κέιβ, στο Ovingdean Gap έξω από το Μπράιτον του Ανατολικού Σάσεξ, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 - Πηγή: Tabatha Fireman/Getty Images

ΔΗΜΟΦΙΛΗ