ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μετά τον Κένεντι, εσύ». Πώς μπορείς να αποκτήσεις το ιστορικό Beverly House με 110.600 ευρώ

«Μετά τον Κένεντι, εσύ». Πώς μπορείς να αποκτήσεις το ιστορικό Beverly House με 110.600 ευρώ

Όταν η crowdfunding εφευρετικότητα συναντάει την κτηματομεσιτική αγορά όλοι μπορούν να κάνουν ένα ιστορικό κομμάτι του Μπέβερλι Χιλς δικό τους.

Η έπαυλη Beverly House κάποτε ήταν η ερωτική φωλιά του μεγιστάνα των media William Randolph Hearst, υπήρξε η επιλογή των JFK και Τζάκι Κένεντι για μήνα του μέλιτος και απαθανατίστηκε στη μεγάλη οθόνη στην εμβληματική σκηνή με το κομμένο κεφάλι αλόγου από το Νονό είναι μια επενδυτική πρόταση "με σίγουρη απόδοση".

Αυτό ισχυρίζεται η crowdfunding ψηφιακή πλατφόρμα Start Engine που αναζητά επενδυτές για να χαρίσουν στο Beverly House που την αίγλη που είχε με αντίτιμο $125.000.

Το ποσό εξασφαλίζει στον επενδυτή-συνιδιοκτήτη "μια 'μονάδα' (unit) του σπιτιού, εγγυημένη απόδοση 5% τουλάχιστον" και είναι μια νέα απόπειρα στην αγορά των ακριβών ακινήτων στη γειτονιά του Μπέβερλι Χιλς.

Λίγο μετά την πώληση της έπαυλης Playboy Mansion στον μεγιστάνα της ομογένειας, Nτάρεν Μητρόπουλος, τo Βeverly House των επικών διαστάσεων, που έχει περισσότερα από 19 υπνοδωμάτια, 40 μπάνια, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μια βιβλιοθήκη που θα εκτιμούσε πολύ ο Χάρι Πότερ και δύο αίθουσες προβολής αναζητάει 320 επενδυτές μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2017.

Σύμφωνα με την καμπάνια "αυτή η επένδυση προσφέρει γαλήνη και ηρεμία σε καιρούς που η αβεβαιότητα και η αστάθεια στις παγκόσμιες αγορές κλυδωνίζει τις κτηματομεσιτικές επενδύσεις". Ο υποψήφιος επενδυτής επιπλέον θα απολαμβάνει "έκπτωση έως $25.000 για την ενοικίαση του σπιτιού για εκδηλώσεις" ενώ όσοι εξαγοράσουν τουλάχιστον οκτώ "μονάδες" μπορούν να είναι παρόντες σε γυρίσματα στην ιστορική έπαυλη.

Το Beverly House σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Gordon Kaufmann το 1927 για τον τραπεζίτη Milton Getz. Εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγιστάνας Hearst το 1951 και δύο χρόνια αργότερα ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και η Ζακλίν Μπουβιέ έζησαν τις πρώτες μέρες του μετά το γάμο του. Μικρή υποσημείωση, η έπαυλη είναι το αγαπημένο ακίνητο στο Μπέβερλι Χιλς της Rihanna για να γιορτάζει τα γενέθλια της. Τα 25.000 και πλέον τετραγωνικά μέτρα είναι μια επένδυση που έγινε viral στους καιρούς της εναλλακτικής χρηματοδότησης μέσω crowdfunding.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ